Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Easy like sunday recept: Red Velvet Cake

Easy like sunday recept: Red Velvet Cake

Thuis & wonen
Easy like sunday recept: Red Velvet Cake

Wat is er beter dan bakken op zondag? En dan al helemaal als de red velvet cake op het menu staat. De rode cake is perfect voor een verjaardag of als dessert, maar kan natuurlijk ook prima als lekkers bij de koffie. Vandaag laten wij je zien hoe je ‘m maakt. Dat wordt dus rennen naar de supermarkt, alle ingrediënten verzamelen en bakken maar!

Let wel op: de velvet taart is best machtig.

Wat heb je nodig voor de frosting:

  • 400 gram roomkaas
  • 350 gram witte chocolade, gesmolten
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • Eventueel blauwe bessen voor de garnering

Wat heb je nodig voor de cake:

  • 600 gram suiker
  • 6 eieren
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 375 gram bloem
  • 250 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel azijn

Zo maak je ‘m

In ongeveer een uurtje inclusief bakken heb je deze heerlijke cake op tafel en het is makkelijker dan je denkt!

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden.
  2. Klop de suiker met de boter op en voeg de eieren één voor één toe. Voeg hierna ook het zout en het vanille-extract toe.
  3. Meng in een bakje de cacaopoeder met de rode kleurstof en voeg dit toe. Voeg hierna de bloem en de karnemelk toe en mix tot een glad beslag.
  4. Meng in een bakje de bakpoeder met de azijn – als het goed is gaat dit bruisen. Giet dit direct bij het beslag en roer goed door.
  5. Verdeel het beslag over twee ingevette bakvormen van zo’n 24 cm doorsnede en zet in de oven voor ongeveer 35 minuten.
  6. Controleer bij 30 minuten of de cakes al gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is ‘ie gaar. Laat de cake goed afkoelen voordat je de frosting eroverheen aanbrengt.
  7. Voor de frosting smelt je de witte chocolade (au bain marie). Laat het even afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Mix met een mixer de boter en roomkaas tot een glad mengsel. Voeg hierna de afgekoelde chocolade toe.
  9. Nu het leuke gedeelte: besmeer de eerste laag red velvet cake met een laag frosting. Leg hier bovenop de andere cake en smeer hier vervolgens de resterende frosting over uit.
  10. Bestrooi de cake tot slot met wat blauwe bessen als garnering. Bon appétit!

Shoppen is altijd een goed idee