Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Inspiratie nodig? Dit zijn de leukste duurzame (!) cadeaus voor Moederdag

Inspiratie nodig? Dit zijn de leukste duurzame (!) cadeaus voor Moederdag

Thuis & wonen
Inspiratie nodig? Dit zijn de leukste duurzame (!) cadeaus voor Moederdag

Aankomende zondag is de dag waar op we onze moeder net even iets meer verwennen. Nog geen idee wat je je moeder kan geven dit jaar? Wij denken graag met je mee. En met deze cadeaus maak je niet alleen je moeder blij, maar ook de aarde!

Dopper

Dopper is twee keer goed doen! Je bespaart heel wat plastic flesjes of wegwerpkoffiebekers door de dopper in je favoriete kleur in je tas te stoppen. Daarnaast is Dopper een sociale ondernemer. Dat wil zeggen dat ze in eerste plaats impact willen maken, daarna pas winst. 5% van de omzet doneren ze om drinkwater mogelijk te maken voor iedereen. Niet gek dat Doppers de absolute favoriet zijn als moederdagcadeau! Het is dan ook een makkelijke eerste stap om je ecologische voetafdruk wat te verkleinen. Kies voor de Pink Dopper fles of de Steamy Pink Dopper Insulated.

Boek

Het boek De verborgen impact geeft je een totaalbeeld van onze impact op onze leefomgeving en leest vlot. Met heel veel tips hoe je écht impact kan maken. Dat kan ook door de praktische tips uit het boek Zero Waste Impact te volgen. Je leest er hoe je afval en plastic kan bannen uit je keuken, badkamer en uiteindelijk je leven.

Verzorgingsproducten

Natuurlijke verzorgingsproducten met Natrue-keurmerk. Aan de hand van keurmerken kan je achterhalen waarom een product duurzaam is. Producten met een Natrue-keurmerk zijn tenminste 75% natuurlijk. Daarnaast zijn ze vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, siliconen, genetische modificatie en microplastics. Geen chemische troep op je gezicht, en ook niet in de zee met deze verzorgingsproducten. Kies bijvoorbeeld voor een massageolie of gezichtscrème!

Badjas

Met Yumeko haal je heerlijk zacht en mooi bed- en badtextiel in huis, en draag je bij aan een duurzame productieketen. Daarbij houden ze rekening met mens én natuur. Ze kijken naar besparing en voorkoming van gebruik van chemicaliën en pesticiden, naar werkgelegenheid en betere werkomstandigheden, naar voorkoming van water vervuiling en naar betere zorg voor dieren. Goed op alle vlakken dus!

Avocado huggers

De productie en het transport van voedsel vraagt veel van onze aarde. Zonde dus om voedsel weg te gooien omdat het niet opkwam in je recept of je geen honger meer had. Met de voedselhuggers voorkom je dat voedsel rot wordt, en je hoeft geen wegwerpplastic te gebruiken om het af te dekken. Plus ze zien er leuk uit!

Lees ook
Flairs Vijf: 5x originele dingen om te geven óf doen voor Moederdag

Giftbox

Wil je je moeder verwennen met een volledig verwenpakket? Dan is deze giftbox van Naobay perfect. Een natuurlijke toner, masker, recovery cream en cleanser in één pakketje, ziet er stylish uit en feestelijk dankzij de mooie verpakking.

Tas

Hoe kan je duurzame, maar toch trendy spullen shoppen die minder impact maakten op het milieu? De tassen van O My Bag en MYOMY My Paper Bag zijn naast dat ze heel mooi zijn ook van eco friendly leer gemaakt en in goeie werkomstandigheden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Janne Dequeker | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee