Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ka-ching! Zo duur zijn de pakken van The Masked Singer

Ka-ching! Zo duur zijn de pakken van The Masked Singer

Ka-ching! Zo duur zijn de pakken van The Masked Singer

Hoewel we ons weer verheugen op een nieuw seizoen The Voice of Holland, vinden we het stiekem ook jammer dat daarmee The Masked Singer tot een einde is gekomen. De finale van vorige week zorgde namelijk voor een waar kijkercijferkanon. Zo keken er volgens Stichting Kijkonderzoek (SKO) bijna vier miljoen (!) mensen naar de grande finale, waar uiteindelijk Neptunes, oftewel Jan Dulles, er met de winst vandoor wist te gaan. Antwoord op die ene vraag hebben we dus, maar er is nog wel iets anders wat we willen weten. Want hoeveel kosten die geweldige pakken van de zangers en zangeressen nou eigenlijk?

Groot succes

The Masked Singer is niet alleen in ons land een enorm succes, ook bij onder andere onze buurlanden zorgt het voor een groot succes. Zo wist Sylvie Meis vriend en vijand te verbazen in de Duitse variant, en zorgde ook de deelname van voormalige K3-lid Kathleen Aerts voor hilarische reacties. Toch is het idee van The Masked Singer niet in Europa of Amerika ontstaan, maar is het van oorsprong een programma uit Zuid-Korea.

Concept The Masked Singer

Het concept is inmiddels bij iedereen wel duidelijk. Bekendheden van eigen bodem hullen zich in grote pakken en treden vervolgens op voor een, in ons geval, vierkoppige jury. Iedere week wordt er door het publiek in de studio een kandidaat naar huis gestuurd. Vervolgens mag de jury raden welke kandidaat er in het pak zit, waarna de kandidaat zijn of haar identiteit onthult. En dat zorgt regelmatig voor hilarische reacties. Uiteraard worden zowel de jury, het publiek als de mensen thuis een eindje op weg geholpen door tussendoor ook hints over de kandidaten te geven.

Torenhoge kosten per pak

Naast zingen, wat niet voor iedere kandidaat dagelijkse koek is, hebben de kandidaten het extra zwaar door de loodzware pakken die ze dragen om hun identiteit te verhullen. Maar hoeveel kost zo’n pak nou eigenlijk? Samantha Steenwijk, die dit seizoen in het pak van de Kameleon zat, onthult dat de pakken maar liefst 100.000 euro per stuk kosten. Per land worden de meeste pakken zelfgemaakt, maar worden ze ook uitgeleend of zelfs verkocht.

Lees ook
Videoland komt met gloednieuwe spin-off van ‘De Bachelorette’ en dít is de knappe vrijgezel

Oude pakken

Zo laat Samantha aan Radio Veronica weten dat RTL 4 drie van de pakken uit de Nederlandse editie aan het buitenland heeft weten te verkopen. “Ja, dat pak is wel speciaal voor mij gemaakt. Ik wilde heel graag dat pak mee nemen naar huis, maar die pakken zijn zo duur.” Door het coronavirus bleven de pakken van vorig jaar echter in de opslag. Maar nu de tv-wereld weer op gang is gekomen, houdt RTL uitverkoop. “Ik heb inmiddels vernomen dat er al drie pakken verkocht zijn aan het buitenland. Vanaf nu gaat Nederland dus wel pakken uitleveren.”

Oudejaarsavond

Hoewel de finale van het tweede seizoen achter de rug is, hebben we gelukkig nog wel iets leuks om naar uit te kijken. Op oudejaarsavond verschijnt er op tv namelijk een speciale editie van The Masked Singer. Hierin zullen we verschillende kandidaten in onder andere een Oliebol-pak en als Sneeuwman zien. In tegenstelling tot de normale editie worden alle vijf kandidaten dezelfde avond onthult.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mediacourant | Beeld: RTL