Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Neem nog een glaasje! Luxe wijnen worden goedkoper door de pandemie

Neem nog een glaasje! Luxe wijnen worden goedkoper door de pandemie

Neem nog een glaasje! Luxe wijnen worden goedkoper door de pandemie

Het afgelopen jaar zullen veel mensen niet als iets positiefs zien, maar daar kan nu verandering in komen. Aan deze pandemie kleven namelijk tóch een paar voordelen. Zo kwamen werkgevers erachter dat ook thuiswerken een goede mogelijkheid is, waardoor we waarschijnlijk niet meer vijf dagen naar kantoor zullen gaan. Een ander voordeel is dat luxe wijnen goedkoper zijn geworden. Een exclusieve fles wijn waar je voorheen al gauw 90 euro voor moest neertellen, kost nu nog ‘maar’ 40 euro. 

Gezellige middag

Uit onderzoek blijkt dat we duurdere wijnen zijn gaan drinken en dat we vaker thuis een flesje opentrekken. Niet gek ook, als je geen kant op kunt en er toch een gezellige middag of avond van wil maken. Een borrelplankje met een wijntje erbij: heerlijk. Wat blijkt? De langdurige sluitingsperiode van de horeca heeft ervoor gezorgd dat kwaliteitswijnen tegenwoordig ook een stuk goedkoper zijn.

Duurdere wijn

Wijn- en foodcommunicatiebureau Pitch PR was benieuwd naar de verwachtingen van wijnimporteurs en retailers. De verwachting is volgens de kenners dat we ook in de toekomst meer wijn thuis blijven drinken. Met name zullen we dan wat duurdere flesjes uitzoeken. Niet heel gek, vindt wijnimporteur Kariem Hamed. “Tien maanden lang konden we niet genieten van de horeca en bestelden we opeens restaurantmaaltijden voor thuis. Daar hoort een mooie fles wijn bij en daar wen je aan”, vertelt hij aan NU.nl.

Goedkopere luxe wijn

Goed nieuws voor iedereen die zo nu en dan wel van een mooie wijn houdt, de prijzen van de luxe wijnen worden dus goedkoper. Dat komt omdat de horeca langere tijd was gesloten. Daardoor is het aanbod van mooie wijnen gestegen, waardoor de prijs daalt.

Lees ook
#Lifehack: met dit supersimpele trucje laat je je goedkope wijn tóch duur smaken

Techniek veranderd

Je vraagt je misschien af hoe dat precies zit, want wijn wordt toch meestal duurder naar mate de fles ouder wordt? Niet dus. “Vroeger legde je een fles de eerste paar jaar in de kelder, zo kwam hij ‘op dronk’. Maar de techniek is de laatste twintig jaar veranderd omdat de meeste mensen geen wijnkelder meer hebben”, vertelt wijnliefhebber en -kenner Dirk van Hees. Maar, wacht niet te lang met het ‘inslaan’ van deze wijnen. Over een half jaar is de horeca waarschijnlijk volledig hersteld en is dat overschot alweer verdwenen. De prijzen voor deze luxe wijnen zullen dan dus weer stijgen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Viva | Beeld: Getty Images