Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Onthoud je je dromen altijd? Dan ben je een creatief persoon

Onthoud je je dromen altijd? Dan ben je een creatief persoon

Onthoud je je dromen altijd? Dan ben je een creatief persoon

Dromen, soms onthoud je en andere vergeet je gelijk. Misschien heb je wel eens de betekenis van je droom opgezocht. Dromen vertellen echter meer. Ook de kwaliteit van je slaap kun je zien aan de soort droom die je hebt. Wat je droomt hangt af van je (mentale) gezondheid. 

Geen droom

Het kan zijn dat je je nooit een droom herinnert. Als je nooit of zelden droomt, kan het ook slaapapneu zijn. Slaapapneu komt voor in de REM-slaap. In dat studium heb je de meeste dromen. Als dit verstoort wordt door regelmatig ontwaken, zal je minder dromen. Maar wees gerust het hoeft niet altijd op slaapapneu te duiden. Merk je dat je veel snurkt of vaak moe wakker wordt is het goed om een bezoekje bij de huisarts te plannen.

Levendige droom

Als je veel extreem levendige dromen hebt en ze ook lang kan herinneren dan zou dit beteken dat je een creatief persoon bent. Als je koorts hebt kun je ook heel erg levendige dromen hebben. Door koorts ga je namelijk raar dromen en zou je zelfs kunnen hallucineren.

Lucide droom

Als je door hebt dat je droomt dan wijst dit erop dat je stress hebt. Als je een lucide droom hebt, dan zijn je hersenen heel actief. Als je zelf ook merkt dat je vermoeid en veel stress ervaart dan is het goed om even bij de huisarts langs te gaan.

Meerdere dromen

Heb je meerdere dromen in één nacht? Dan heb je een onrustige nacht achter de rug. Het is eigenlijk heel normaal om meerdere dromen in één nacht te hebben. Als je je dan meerdere dromen herinnert dan ben je waarschijnlijk ook vaak wakker geworden tussendoor. Maar nergens om je zorgen over te maken.

Lees ook

Droom jij regelmatig dat je zwanger bent? Dít is de betekenis ervan

Nachtmerries

Vaker nachtmerries? Dan zit je waarschijnlijk niet goed in je vel. Bij posttraumatische-stressstoornis of mensen in depressie komen nachtmerries vaak voor. Vaak val je moeilijk in slaap en wordt je plotseling wakker. Het is verstandig om hulp te zoeken als je vaak nachtmerries ervaart.

bron: LibelleBeeld: Pexels

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.