Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bom flink gebarsten in ‘Dream School’: meningen verdeeld over ‘boze’ kandidate Emma

Bom flink gebarsten in ‘Dream School’: meningen verdeeld over ‘boze’ kandidate Emma

Thuis & wonen
Bom flink gebarsten in ‘Dream School’: meningen verdeeld over ‘boze’ kandidate Emma

Ruim twee weken geleden ging het vierde seizoen van ‘Dream School’ van start en al na een paar dagen liep het flink uit de hand tussen de kandidaten. In de derde aflevering – die dinsdagavond werd uitgezonden – liepen de gemoederen hoog op tussen Emma en Sana (beiden twintig), wat de nodige tongen losmaakte onder televisiekijkend Nederland.

Dream School

In Dream School is te zien hoe Lucia Rijker (52) en rector Eric van ’t Zelfde (48) schoolverlaters onder hun hoede nemen. De twee proberen de jongeren opnieuw te inspireren om zichzelf te ontwikkelen en doen dit met de hulp van bekende gastdocenten.

Emma en Sana

In de derde aflevering van Dream School zorgen fotograaf Jimmy Nelson (53), journaliste en presentatrice Hanneke Groenteman (80) en Juvat Westendorp (31) voor een inspiratiesessie. Maar vlak voor de les van de danser barst de bom tussen Emma en Sana. Zijn les is dan uiteindelijk ook niet te zien in de uitzending.

Achter de rug om

Emma heeft het vermoeden dat Sana achter haar rug om over haar praat en kan daarom naar eigen zeggen niet met haar door één deur. Dat terwijl Sana zich van geen kwaad bewust is en vindt dat ze wél eerlijk is geweest tegen haar medekandidate. “Ik zei tegen Emma: ‘Ik vind dat je boos uit je ogen kan kijken en dat je soms fel kan reageren’. Niemand heeft wat doorverteld, omdat ik het direct in iemands gezicht zeg.”

Keukendienst

Tijdens het afruimen van de tafel na de lunch stoot Emma ‘per ongeluk’ een pan tegen het hoofd van Sana, waarop ze haar excuses aanbiedt. Sana laat het gaan, maar Emma kan het niet hebben dat haar excuses niet geaccepteerd worden en loopt boos weg. “Big ass motherfucker”, zegt ze wanneer ze richting de keuken vertrekt.

Schijnheilig

Ook tijdens de les van Hanneke kan Emma het niet laten om Sana een steek onder water te geven. Wanneer Sana geïnterviewd wordt door Damian, laat Emma van tevoren vallen wel te weten waarover het gesprek zal gaan. “Schijnheiligheid, daar weet zij alles van”, klinkt het.

Bíjna gevochten

Aan het einde van de aflevering is te zien hoe het mis gaat tussen de twee. Emma vraagt in het bijzijn van alle kandidaten of Sana een-op-een met haar wil praten en een rondje wil lopen, maar Sana weigert. Volgens haar kan het gesprek prima gevoerd worden met iedereen erbij, maar dat schiet bij Emma in het verkeerde keelgat. Het is dat deelneemster Ariscaya tussen beiden komt, anders had het niet veel gescheeld of er was gevochten in Dream School. Wel lukt het Emma nog om een plastic flesje naar het hoofd van Sana te gooien, waarna Eric haar apart neemt en het gesprek met de kandidate aangaat. “Jij gaat van nul naar honderd binnen drie seconden”, horen we hem zeggen. “Jij bent toch hier om te kijken naar je boosheid.”

Gedrag Emma

Op Twitter stromen de reacties binnen op de ruzie tussen Emma en Sana, en snappen kijkers van Dream School vooral het gedrag van Emma niet. Maar niet iedereen is het daarmee eens: “Het programma is pas net begonnen, hè. Juist jongeren als Emma kunnen grote stappen maken.”

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Bakken kritiek voor minderbedeeld gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’

Damian

De kandidaat over wie ook volop getwitterd wordt en alleen maar op positieve reacties kan rekenen, is Damian. Hij laat zich van zijn kwetsbare kant zien, nadat hij zich enorm gekwetst voelt door Hanneke in haar les. Hij breekt tijdens een gesprek met Lucia en vertelt haar dat hij zich de grond ingestampt voelt door de gastdocent. “Heb het zo ontzettend te doen met Damian”, klinkt het op Twitter. Andere kijkers noemen de jongen een “topper” en een “voorbeeld”.

‘Dream School’ is iedere dinsdag om 20.25 uur te zien op NPO3. Heb je een aflevering gemist en wil je die terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee