Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Douchespullen organiseren, zo doe je dat!

Douchespullen organiseren, zo doe je dat!

Douchespullen organiseren, zo doe je dat!

In het bovenstaande filmpje legt de Amerikaanse Alejandra Costello uit hoe je douchespullen het beste kunt opbergen in de douche. Zo kun je makkelijk shampoo of douchegel pakken zonder gespetter van water of gepriegel bij de kraan. Lees verder voor nog meer slimme organiseertips.

Douchespullen organiseren

Als je het doucherekje vastzet met zuignoppen (zoals Alejandra in het filmpje), wiebelen de douchespullen niet heen en weer als je er eentje uitpakt. Je kunt ook een douchegordijn met zakken ophangen, om douchepuffs of je scrubhandschoen in te bewaren.

Badkamerspullen organiseren

Naast de douchespullen organiseren kun je met een stapel zachte handdoeken en een set bij elkaar passende accessoires de badkamer decoreren zoals jij dat wilt. Er is weinig voor nodig!

Potten

Je kunt verschillende glazen potten mét drukdeksel neerzetten in de badkamer om wattenstaafjes of bolletjes in te bewaren. Die kun je bijna overal kopen, van Ikea tot Hema en Action.

Kies een kleur

Als je het zeeppompje, het zeepbakje en de handdoeken in één kleur koopt, zit je goed en creëer je moeiteloos een kleurenthema. Kies je badkameraccessoires zorgvuldig uit. Zorg dat ze bij elkaar passen qua kleur of materiaal en dat elk item een functie heeft.

Sfeer

Je geeft de badkamer nog meer sfeer met een plant, kaarsen of een geurstok.

Dienblad

Je kunt een dienblad gebruiken om daar de potten met wattenbolletjes, je flesjes parfum of kaarsen op te zetten. Zo wordt het al snel één geheel. Een dienblad is overigens ook handig om je sieraden op neer te leggen als je aan het douchen of badderen bent.

Ladder

Als je badkamer groot genoeg is, is een ladder is ook leuk. Je kunt ‘m ter decoratie gebruiken of praktisch, als rek voor de handdoeken.

Trolley

Zo’n karretje op wieltjes is ook heel handig om je spulletjes te organiseren. Van nagellak en andere beautyproducten tot flessen crème of washandoekjes. Vaak bestaat de trolley uit twee of drie lagen.