Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De douchekop ontkalken? Dat doe je zo!

De douchekop ontkalken? Dat doe je zo!

Thuis & wonen
De douchekop ontkalken? Dat doe je zo!

Merk je dat de douche niet meer goed doorstroomt? Dan kan het zijn dat de gaatjes verstopt zitten met kalk en is het de hoogste tijd om de boel onder handen te nemen. Geen idee hoe? Je douchekop ontkalken doe je zo!

Lees ook: Jep, ook je strijkijzer moet je schoonmaken: zo doe je het

Het is af en toe nodig de douchekop te ontkalken. Waarom? In water zit kalk en dat kan de gaatjes in de douchekop op den duur gaan verstoppen. Daardoor stroomt hij niet goed meer door en krijg je een harde straal. Dat is onprettig en kan zelf pijn doen. Als je dus wilt blijven genieten van een heerlijke douche, dan zul je vast een keer de douchekop moeten ontkalken.

Douchekop ontkalken met azijn

Je kunt de douchekop schoonmaken met speciale ontkalkmiddelen, maar het gaat net zo goed met schoonmaakazijn. Dat is ook nog eens lekker milieuvriendelijk! Draai de douchekop los en leg hem in een bakje met (verdund) schoonmaakazijn. Gebruik tweederde deel azijn en eenderde deel water. Laat de douchekop een paar uur (liefst zelfs 24 uur) weken en spoel hem vervolgens goed door met water. Draai hem weer vast aan de slang en je kunt weer heerlijk douchen.

Kalkaanslag voorkomen

Goed om te weten is dat je kalkaanslag voorkomt door na iedere douchebeurt de douchekop af te drogen met een zachte, droge handdoek. Op die manier is het ontkalken van de douchekop minder vaak nodig.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee