Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Om deze reden kun je het best in een compleet donkere kamer slapen

Om deze reden kun je het best in een compleet donkere kamer slapen

Om deze reden kun je het best in een compleet donkere kamer slapen

De een wil de gordijnen potdicht, de ander wil graag op een natuurlijke manier gewekt worden door een beetje licht. Toch blijkt nu dat je het best in een compleet donkere kamer kunt slapen en wel om déze reden.

Lees ook: Dit zegt het tijdstip waarop je gaat slapen over je

Dit onderzoek laat namelijk zien dat zelfs een heel klein straaltje licht al kan bijdragen aan depressieve gevoelens. Dat klinkt gek, want je zou zeggen dat wat zon juíst goed is voor je humeur. Dus niet in de slaapkamer…

Depressief

Ze onderzochten dit door het slaapgedrag van 863 mensen twee jaar lang te analyseren. Hieruit komt naar voren dat zelfs geldt: hoe meer licht, hoe groter de depressieve gevoelens. Volgens professor Kenji Obayashi is het niet helemaal duidelijk hoe dit verband ontstaat, maar hij denkt dat het komt doordat je lichter slaapt. Enige verlichting kan er namelijk voor zorgen dat je af en toe wakker wordt, wat je nachtrust natuurlijk niet ten goede komt. Minder slaap zorgt er weer voor dat je slechter in je vel zit, wat de resultaten van het onderzoek wel zou verklaren. Toch die gordijnen maar helemaal dicht vannacht dus.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock