Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > DIY | Verkleedpakje

DIY | Verkleedpakje

Thuis & wonen
DIY | Verkleedpakje

Een keer per jaar worden de straten overgenomen door brandweermannen, piraten, clowntjes en superhelden. Carnaval: het feest waarbij niets te gek is! Vooral voor de kids is het leuk om uitgedost naar school te mogen. En het leukste verkleedpakje, dát maak je natuurlijk zelf. Met dit rokje is jouw meisje voor even een écht elfje.

FAH10DIY-Header

1. Raap alle restjes stof bij elkaar die je in huis kunt vinden. Kijk ook in de kledingkasten. Daar liggen vast en zeker nog oude shirts die nooit meer gedragen worden. Mooi excuus om op te ruimen en ze kapot te knippen! De kans is groot dat je niet genoeg stoffen kunt vinden voor een heel verkleedpakje. Ga daarom eens langs bij een stoffenwinkeltje en vraag wat restjes stof. Ook kun je het aan het einde van de middag bij de stoffenkraam op de markt proberen.

2. Knip de stofjes in een lange strook met een driehoek aan beide uiteindes. Ze hoeven niet allemaal dezelfde lengte te hebben. Ongelijkheid geeft juist een speels effect!

3. Als je de stoffen in huis hebt, kan de naaimachine uit de kast gehaald worden. Je kunt het ook met de hand naaien, maar dat is een stuk meer werk. Leg het elastiek in het midden van de lap stof en vouw de lap stof dubbel over het elastiek. Er hangt nu aan beide zijden van het elastiek een stuk stof.

4. Zet het stofje vast aan de elastieken band met een paar steekjes. Knoop vervolgens de stof aan elkaar, waardoor beide lapjes een beetje uit elkaar gaan staan. Doe dit zo met alle lapjes. Probeer ze dicht tegen elkaar aan te zetten, zodat het een mooi vol rokje wordt. Jouw kindje is sowieso het mooiste elfje van allemaal in dit verkleedpakje.

Foto: Pinterest

Shoppen is altijd een goed idee