Je bent hier: Home > Thuis & wonen > DIY | Paaskoekjes bakken

DIY | Paaskoekjes bakken

Thuis & wonen
DIY | Paaskoekjes bakken

Tijdens de paasdagen iets lekkers bij de koffie? Deze schattige paaskoekjes bak je (met je kinderen) heel makkelijk zelf. Maar eerst… als een haas naar de winkel voor wat boter en bloem!

Dit heb je nodig (voor 16 paaskoekjes):

* 400 g bloem

* 125g poedersuiker

* 200 g koude boter , in blokjes gesneden

* 1 ei medium

* 1 snufje zout

Voor de vulling:
* 150 g pure chocolade

* 100 g boter

* 100 g poedersuiker

Voor de decoratie:

* roze suikerspin

* een beetje honing

Het deeg

Meng alle ingrediënten voor de koekjes met je handen tot een glad deeg. Vorm een bal van het deeg die je verdeelt in twee of drie delen. Plaats de bal tussen twee vellen bakpapier en rol ’m met een deegroller uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik. Leg het uitgerolde deeg een paar uur in de koelkast of een half uur in de vriezer, zo kun je het straks makkelijker snijden. Snijd de konijnenvorm uit het deeg. Dit kan met behulp van een koekjesvorm of door een sjabloon te maken van een uitgeprinte afbeelding. Herhaal de stappen tot je een even aantal vormen hebt en je deeg op is.

Paaskoekjes bakken

Verwarm de oven voor op 170 º C en bak de koekjes ongeveer 15 minuten, tot ze lichtbruin zijn aan de randen. Leg de koekjes op een rooster om af te koelen. Wacht met het vullen tot ze volledig zijn afgekoeld.

De chocoladevulling

Smelt voor de chocoladevulling de boter in een pannetje en voeg de chocolade en suiker toe. Roer tot het een gladde crème is. Doe de vulling in een spuitzak en vul de helft van de koekjes met chocoladecrème. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak met een kleine opening. Begin met de randen en vul dan de binnenkant. Plaats de andere helft van de koekjes op de chocoladecrème en druk licht aan. Laat de chocola goed afkoelen.

De versiering

Een paar uur voor het eten kun je de konijnenkoekjes versieren met een staartje van suikerspin. Plak een bolletje suikerspin vast met een klein beetje honing. Eet smakelijk!
Bron beeld en recept: Larecetadelafelicidad.com

Kijk voor meer recepten voor Pasen in het Dossier ‘Paasbrunch recepten’ >>

Shoppen is altijd een goed idee