Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > DIY | notitieboek cover van leer

DIY | notitieboek cover van leer

DIY | notitieboek cover van leer

Bewaar je favoriete notitieboekje in stijl met deze leren cover. For the Makers maakte dit met echt leer, maar je kunt natuurlijk ook imitatieleer gebruiken om dezelfde look te krijgen voor wat minder geld. Kies jouw favoriete kleur en bewaar al je aantekeningen op deze mooie manier.

notitieboek

 

MOEILIJKHEIDSGRAAD 2

Wat heb je nodig:

  • Imitatieleer
  • Schroefstud
  • Naald en draad
  • Schaar
  • Lineaal
  • Pen of potlood

Stap 1: Het stuk leer in deze tutorial is voor een notitieboekje van ongeveer 21×12 cm, maar je kunt het voor iedere afmeting maken natuurlijk. Zorg dat de hoogte van het stuk leer net iets meer is dan de hoogte van je notitieboek, omdat je dat straks vast moet naaien. De lengte van het stuk leer moet langer zijn dan je opengeslagen notitieboek. Zorg dat je aan beide kanten zo’n 5cm overhoudt. Is het leer niet helemaal recht afgeknipt in de winkel of op de markt, knip dan eerst alle kanten even netjes recht.

Stap 2: Knip een stuk van ongeveer 30cm van je garen en haal deze door je naald. Maak een knoopje aan het uiteinde, zodat de draad er niet uit kan schieten.

Stap 3: Vouw een zijde van het leer om de opengeslagen kaft van je notitieboek. Dit moet tenminste 3cm zijn zodat het straks goed blijft zitten. Deze flap ga je nu vast naaien aan de boven- en onderkant. Het beste kun je er de originele tutorial er even bij pakken, want daar vind je foto’s die het goed uitleggen.

Stap 4: Als je de flap hebt vast genaaid sla je het notitieboek dicht en vouw je de overige zijde over het notitieboek dicht. Leg er een liniaal langs en bepaal zo het midden van het notitieboek. Ongeveer 3 cm vanaf de kantlijn van de omgeslagen flap zet je een markeerpunt. Hier komt straks je stud om het geheel bijeen te houden. Druk je pen of potlood stevig in het leer zodat het markeerpunt doordrukt in het stuk leer daaronder.

Stap 5: Haal het notitieboek uit de leren hoes. Maak een klein gaatje bij de twee markeerpunten. Dit kun je doen met een speciale gaatjesmaker, maar het kan ook voorzichtig met je schaar. Haal het schroefgedeelte van de stud door het meest onderliggende gaatje. Schroef daarna de bovenkant erop. Schuif je notitieboek weer in de vastgenaaide flap en vouw de lederen omslag dicht. Als het goed is past het tweede gaatje dat je maakte precies over de stud die je net geplaatst hebt. Voilá, klaar is je cover!

 

Bron | For the Makers

Kijk voor meer van zulke leuke en simpele diy’s op HiGorgeous.nl