Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > DIY | Geluksei

DIY | Geluksei

DIY | Geluksei

Verberg je lieve boodschap eens in een geluksei. Ei love you!

Geluksei-header

Dit heb je nodig:

*ei

* dikke naald

* dunnere naald

* verf

* kwasten

* pen en papier

Zo maak je het

1. Begin meteen met het lastigste klusje, het gaatje maken. Prik met een dikke naald voorzichtig een klein gaatje in de onderkant van het ei. Let er wel op dat er later nog een briefje doorheen moet passen, dus maak het niet te klein. Het is belangrijk dat het ei niet breekt, dus prik de naald heel voorzichtig en met niet te veel kracht door de schaal. Geef niet meteen op bij een gebroken ei; oefening baart kunst.

2. Maak het ei leeg. De makkelijkste manier is om met een dunne naald aan de andere kant van het ei een klein gaatje te maken. Vervolgens kun je het ei zo leegblazen. Doe dit boven de wasbak of houdt er een bakje onder, want de kans op knoeien is vrij groot!

3. Om te voorkomen dat je geluksei gaat stinken, spoel je hem goed uit. Laat in het grootste gaatje wat water lopen en blaas weer uit. Herhaal dit een paar keer en laat het ei vervolgens goed drogen.

4. Knip een dun strookje papier uit een mooi blaadje en schrijf er een lieve boodschap op voor de persoon aan wie je het ei geeft. Rol het papiertje zo dun mogelijk op en stop het in je ei.

5. Nu kan het versieren beginnen. Plak de twee gaatjes dicht met tape, zodat er geen verf in het ei kan lopen. Het geluksei kun je geheel naar eigen smaak versieren. Het is bijvoorbeeld leuk om het ei in een zachte basiskleur te verven, zodat je vervolgens los kunt gaan met glitters of leuke plaksteentjes.

6. Doe het geluksei in een doosje met een zachte binnenkant. Ook hiermee kun je uitpakken, door een leuk matchend stofje in het doosje te leggen.

Gezien op: Huisvanbelle
Foto: Pinterest