Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kom alvast in de december-mood: zó maak je zelf kaarsen in de vorm van een kerstboom

Kom alvast in de december-mood: zó maak je zelf kaarsen in de vorm van een kerstboom

Thuis & wonen
Kom alvast in de december-mood: zó maak je zelf kaarsen in de vorm van een kerstboom

Sinds het weer vroeg donker wordt, halen we massaal kaarsen in huis. En dit jaar doen we dat niet met de standaard rechte variant, maar kun je het wat trends betreft zo gek nog niet bedenken. Zo heb je ongetwijfeld de gedraaide kaarsen en confetti candles wel voorbij zien komen. Met het oog op de feestdagen is er weer iets nieuws, namelijk kaarsen in de vorm van een kerstboom. En ook die kun je heel gemakkelijk zelf maken.

Kerstboomkaarsen maken

Zolang je zorgvuldig de instructies volgt, is het weer een kwestie van: een kind kan de was doen. Je kunt gewoon aan de slag met kaarsen die je al in huis hebt, dus een tripje naar bijvoorbeeld een tuincentrum is zeker niet nodig. Nog wat groene exemplaren ergens in een kast? Helemaal perfect. Verder heb je wederom een kan nodig om ze in te verwarmen en een klein mesje. That’s it!

DIY Christmas Tree candle

Allereerst ga je – net zoals bij de twisted candles – je kaarsen dus eerst even soepel maken door ze in water van rond de veertig graden te stoppen. De temperatuur is hierbij heel belangrijk: te warm maakt dat je alleen nog wat was over hebt, te koud maakt dat je niet goed je vorm erin krijgt. Laat de kaars hier ongeveer vijftien minuten in rusten.

Lees ook
Haal de warmte en gezelligheid in huis: dít zijn de trends van het moment op het gebied van kaarsen

Oh dennenboom

Vervolgens ga je met je mesje (zoals te zien in het onderstaande filmpje) verschillende takjes maken. Hierbij kun je helemaal los: je kunt ervoor kiezen om het heel netjes te houden of juist speels te werk gaan. Zo is jouw dennenboom zeker te weten uniek in zijn soort én heb je in een mum van tijd leuke kerstversiering in huis. Laat die feestdagen maar komen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bolig Magasinet (@boligmagasinetdk)

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee