Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5x DIY gezichtsmaskers met alles wat je toch al in huis hebt

5x DIY gezichtsmaskers met alles wat je toch al in huis hebt

5x DIY gezichtsmaskers met alles wat je toch al in huis hebt

Of je nu thuis zit zonder werk, of thuis zit met werk, je zult genoeg vrije tijd hebben nu alle sociale contacten gecanceld zijn. Dus waarom zou je die tijd niet gebruiken om je huid een oppepper te geven? Zeker nu we noodgedwongen veel tijd binnenshuis doorbrengen is het fijn om die poriën eens een goede clean-up te geven. Daarom hier 5x DIY gezichtsmaskers.

En natuurlijk gebruiken we producten die je -waarschijnlijk- toch al in de kast hebt staan. Zo kun je direct aan de slag en hoef je de deur niet uit.

Aan de slag met 5x DIY gezichtsmaskers:

1. Potje-cafeïne-masker 

Wat een goede sloot koffie voor je humeur doet, doet het ook voor je huid als je het prutje op je gezicht smeert. Cafeïne helpt om roodheid tegen te gaan. Het beste is om gemalen koffiebonen met melk en citroensap te mengen tot een dik papje. Laat dat 10 tot 15 minuten op je gezicht intrekken.

2. Met-een-banaan-kun-je-d’r-weer-tegenaan-masker

Heerlijk zo’n banaan als tussendoortje. Smeer ‘m ook eens op je gezicht. Er zit namelijk biotine, mangaan en vitamine C in de gele kromtrekker. Smullen voor je huid dus. Mix je banaan met wat citroensap en honing en aanbrengen maar op het gezicht. Tien minuutjes laten zitten.

Lees ook: DIY: 7x ideeën om van oude kleding niéuwe items te maken

3. Eiwit-voor-een-strakke-huid-masker

Klop het eiwit en voeg daar havermout aan toe tot je een plakkerig geheel hebt. Eiwit helpt je poriën kleiner te maken en je huid strak te trekken. Klinkt goed? Twintig minuutjes op je huid laten zitten dan.

4. Kurkuma-tegen-puistjes-masker

Waarschijnlijk heb je het gelige poeder wel ergens tussen je kookgerei staan. Mix het met honing en aloe vera tot een samenstelling die je op je gezicht blijft zitten. Dit zachte masker helpt je van roodheid en puistjes af.

Lees ook: DIY: zo maak je sfeervolle lantaarns van oude blikken

5. Avocado-for-some-glow-masker

Ligt er nog een avocado op de fruitschaal? Eet de helft voor lunch op een geroosterd broodje en smeer de andere helft daarna op je gezicht. Voeg er nog wat water en honing aan toe. Als het je tien minuten later afspoelt zul je zien dat de elasticiteit van je huid is opgeknapt en je een mooie glow hebt.

Bron: purewow.com | Beeld: iStock