Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit zijn ze: de beste aardappels voor het maken van puree

Dit zijn ze: de beste aardappels voor het maken van puree

Thuis & wonen
Dit zijn ze: de beste aardappels voor het maken van puree

Het koude weer doet ons massaal verlangen naar warme maaltijden. Soep, stamppot of een oud vertrouwd bordje met aardappelpuree. Maar welke piepers kun je nou het beste gebruiken voor dé perfecte puree? Wij zochten het voor je uit.

Lees ook: Op deze verrassende manier kun je aardappelpuree veel langer warm houden

Voor luchtige puree
Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar een luchtige aardappelpuree, kun je het beste kiezen voor de Katahdin aardappel. Deze soort is uitermate geschikt voor het maken van een heerlijke fluffy puree, door de stevige textuur van de aardappel. Hierdoor kun je flink roeren en kloppen voor extra luchtigheid, zonder dat de puree compleet verandert in een dun papje.

Voor romige puree
Wil je een puree maken die heerlijk romig en creamy is? Gebruik dan de Yukon Gold. Deze soort is van nature al vrij boterachtig. Yum!

Voor een stevige puree
Wanneer je juist houdt van een puree die niet luchtig maar juist nog wat meer structuur en stevigheid heeft, kun je het beste kiezen voor de Red Bliss aardappel. Hiermee behoud je de chunky textuur, en wordt je puree niet te smeuïg.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Pure Wow. Beeld: Sanoma Beeldbank

Shoppen is altijd een goed idee