Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít zijn volgens foodies de beste restaurants in Europa

Dít zijn volgens foodies de beste restaurants in Europa

Dít zijn volgens foodies de beste restaurants in Europa

Mag jij binnenkort je luie gat op een lekker terrasje neervlijen ergens onder de Europese zon? Lucky you! Net op tijd voor de zomer, komt de OAD  met een nieuwe top 100+ van de beste ‘Gourmet Casual’-eetadresjes. Nog geen idee waar te gaan eten tijdens je citytrip? Misschien vind je hier wel inspiratie!

Lees ook: Waarom samen op vakantie gaan goed is voor je relatie

Het is de eerste keer dat de OAD (Opinionated about Dining) een Europese top 100+ voor ‘Gourmet Casual‘-restaurants uitbrengt. En vijf Belgische adresjes hebben de eer om in die lijst te staan. Op nummer één: de Baskische pintxosbar Ganbara in San Sebastián. Niet heel raar trouwens, want de Spaanse stad heeft maar liefst 13 eetadresjes in de lijst staan. Ook Barcelona verovert 13 plaatsen, Kopenhagen 12. Het best vertegenwoordigd in de top 100+ zijn Londen en Parijs, met respectievelijk 47 en 45 restaurants.

Lekkere leidraad

Met de lijst wil de OAD de Europese streekrestaurants roemen, met uiteenlopende keukenstijlen. In de top 100+ vind je dan ook vooral chefs die voldoende getalenteerd zijn om een fijn gastronomisch restaurant te runnen maar ervoor gekozen hebben om hun expertise in een meer informeel concept te etaleren. Lees: betaalbaar. ‘Internationale OAD-recensenten zullen snel bevestigen dat sommige van de meest gewaardeerde etentjes in Europa te vinden zijn en precies in deze informele restaurants waar een regionale keuken geserveerd wordt,’ klinkt het bij Steve Plotnicki van OAD. ‘Ik dacht dat een lijst gebaseerd op die ervaringen iets nieuws zou toevoegen aan wat restaurantgidsen brengen.’ En dat maakt van de lijst dus een ideaal hulpmiddel als je nog op zoek ben naar een lekker adresje voor je volgende vakantie!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

bron: Flair.be