Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit zijn dé vakantietrends voor 2018

Dit zijn dé vakantietrends voor 2018

Dit zijn dé vakantietrends voor 2018

Een zonvakantie, een skivakantie of een reisje naar een kuuroord: wanneer je even weg wilt kun je alle kanten op. Voor 2018 lijkt er een trend met kop en schouders boven alle vakanties uit te steken, want recent onderzoek wijst uit dat we volgend jaar massaal op ‘fitcation’ gaan.

Lees ook: Dit bedrijf betaalt je € 8000 per maand om op vakantie te gaan

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een vakantie waar de nadruk ligt op fit blijven, sporten en gezondheid. De vakantieganger zou voornamelijk aan yoga, fietsen, joggen en wandelen willen doen.

Ook zouden ontdekkingsreisjes naar onbekendere steden flink aan populariteit winnen. Volgens de voorspellingen zouden we in 2018 niet langer naar Londen of Parijs willen gaan, maar liever een bezoekje brengen aan steden als Warshau, Bilbao, Billund, Vilnius, Valetta en Bazel.

En de meest populaire bestemmingen voor langere vakanties? Volgens Neckermann en Thomas Cook zullen we in 2018 het liefst naar Neckermann en Thomas Cook: Tenerife, Turkije, Tunesië, Kaapverdië, Egypte, Kreta, Kos, Mallorca, Marokko en Rhodos gaan.

Hoe deze voorspellingen voor het komende jaar tot stand zijn gekomen? Reisbureaus Neckermann en Thomas Cook analyseerden het zoekgedrag van haar klanten op hun websites. Uit deze gegevens kwamen de populairste reisbestemmingen naar voren.

Waar wil jij graag naartoe gaan in 2018?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.