Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít zijn de drie meest vieze plekken waar kinderen spelen

Dít zijn de drie meest vieze plekken waar kinderen spelen

Dít zijn de drie meest vieze plekken waar kinderen spelen

Kinderen stoppen van alles wat los en vast zit in hun mond, en als ouder neem je dan ook de nodige maatregelen om je kind veilig en schoon te houden. Toch is er een aantal onverwachte plekken, die ontzettend vies zijn – terwijl je dat in eerste instantie niet zou denken. Brrr…

Ballenbak
Als ouder is dit een life saver, want je hebt éven geen omkijken naar je kroost. Kinderen kunnen zich urenlang vermaken in de ballenbak en je hoeft je geen zorgen te maken om valpartijen – want die ballen zijn immers zacht. Maar helaas is de ballenbak een bron van bacteriën. Er wordt zelfs gezegd dat een ballenbak nog viezer is dan een toilet!

Autozitjes
Autozitjes zijn ontzettend belangrijk, dat moge duidelijk zijn. Maar naast een veilige zitplek voor je kind, is het ook een verzamelplek voor alles wat kruimelt. Koekjes, broodjes, rijstwafels, er valt niet aan te slepen met eten tijdens een lange autorit. Onderzoekers van de Universiteit van Birmingham vonden dan ook een gemiddelde van 100 bacteriën per vierkante centimeter (!!!) van een autozitje. Jikes.

De vloer
Tsja, dat is natuurlijk vrij logisch. Want probeer met kinderen maar eens een schoon vloertje te houden. Wanneer je eindelijk tijd hebt om te stofzuigen – laat staan in de weer te gaan met een dweil – is de kans groot dat je schone vloertje niet veel later alweer vol kruimels, speelgoed en etensresten ligt. En dan natuurlijk nog de vele (vieze) voeten die over de vloer heen stappen. Misschien toch een regel instellen om schoenen uit te doen en op sokken binnenshuis te lopen?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Pure Wow

Shoppen is altijd een goed idee