Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit zijn de beste hondenrassen voor huishoudens met kids

Dit zijn de beste hondenrassen voor huishoudens met kids

Dit zijn de beste hondenrassen voor huishoudens met kids

Zit je erover na te denken om jouw gezinnetje uit te breiden en een hondje te nemen? Dan scoor je sowieso punten bij je kinderen, want niets leuker dan een kleine puppy. Omdat sommige honden beter met kinderen kunnen opschieten dan anderen, hebben we een overzichtje voor je gemaakt van de meest kindvriendelijke hondenrassen. Natuurlijk staat de Labrador Retriever ertussen, maar déze honden zijn net zo lief voor je kroost.

Lees ook: 7x gezonde recepten voor kinderen (die ze wél eten)

Labrador retriever
Deze hond is de meest populaire familiehond. En dat is niet zonder reden, want ze zijn lief, betrouwbaar, loyaal en ook nog eens heel slim. Hierdoor kun je heel leuk met ze spelen en kun je ze oneindig veel leuke trucjes leren.

Newfoundland
Deze zwarte langharige honden zijn ook heel geschikt wanneer je kinderen hebt. Hun karakter is namelijk heel beschermend en zorgzaam. En ze zien er ook nog eens ontzettend lief en knuffelbaar uit!

Beagle
Dit kleine hondje is uitermate geschikt wanneer je hele actieve kinderen hebt, die bruisen van de energie. Want deze hondjes zijn heel erg speels en vriendelijk. Gelukkig luisteren ze ook goed en kunnen deze honden ook rustig zijn wanneer dat nodig is.

Boxer
Misschien schrikt hun uiterlijk je wat af, maar dat is nergens voor nodig. Want dit hondenras is juist heel beschermend naar zijn baasje toe. Je kunt echt op de boxer rekenen. Dit hondenras is gek op mensen, en met name kinderen zijn de favoriet van de boxer.

Border Collie
Dit ras is nog zo’n typische familiehond. Ze zijn heel zachtaardig en vriendelijk en hebben een rustig karakter. Daarnaast zijn ze wel heel speels, wat ook dit ras tot een perfecte keuze maakt wanneer je (kleine) kinderen hebt.

Bron: Pure Wow