Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Top 15: meest favoriete drankjes ter wereld

Top 15: meest favoriete drankjes ter wereld

Top 15: meest favoriete drankjes ter wereld

Als je zin hebt om te drinken, is de keuze behoorlijk reuze. Maar dit zouden de 15 meest gedronken drankjes ter wereld zijn. 

Lees ook: Door dit slot kan niemand meer je wijn stelen

15. Sake
Favoriet uit Japan, die je zowel koud als op kamertemperatuur kunt drinken. Het is een beetje te vergelijken met port, maar niet zo sterk dat het als een sterke drank wordt gezien.

14 Pastis
Een aperatief uit Frankrijk met een alcoholpercentage tussen de 40% en 45%. Wordt geserveerd met bronwater en heeft een aangename anijssmaak.

13. Kool-Aid
Razend populair onder de kids in de Verenigde Staten. Het is een soort poeder dat je mixt met water en is in verschillende smaken te verkrijgen.

12. Watermeloen-komkommer-punch
In Nederland vrij onbekend, maar wereldwijd een succes. Het sapje is simpel te maken: watermeloen en komkommer in de blender met een scheutje siroop en limoensap. Het resultaat is een verkwikkende drank op een warme zomerdag.

11. Sangria
We blijven in de zomerse sferen met Sangria, een razendpopulaire Spaanse mix van mousserende wijn met verschillende soorten fruit.

10. Warme chocolademelk met marshmallows
En door naar de winter! Warme chocolademelk is een favoriet van velen. In de Verenigde Staten gooien ze er het liefst nog marshmallows in, Hollanders zijn meer van de slagroom.

9. Gin-tonic
Zalige mix, oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk, heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een ware trend. Met komkommer, een schijfje citroen of bijzondere kruiden. Wie houdt er niet van een goede GT?

8. Rode wijn
Rode wijn is een van de oudste dranken die we drinken, al zo’n 8000 jaar! En nog altijd goed voor een plekje in de top 10.

7. Jus d’Orange
Sinaasappelsap is naast koffie en thee hét drankje voor bij het ontbijt en populairder dan alle andere sappen.

6. Air Mata Kucing
Never heard of, maar het schijnt dus heel populair te zijn. Het komt uit Maleisië en is een mierzoete mix van tropische vruchten, suiker en gedroogde longan – een vrucht die op een lychee lijkt.

5. Thee
Met of zonder suiker, melk, schijftje citroen of kruiden, zwart, wit of groen: de mogelijkheden zijn eindeloos, líters drinken we ervan.

4. Bier
Populairder dan ooit, een beetje liefhebber brouwt zijn eigen bier. Ooit ontstaan omdat het drinkwater niet schoon genoeg was, nu in vele smaken en zwaartes verkrijgbaar. En gewoon heel erg lekker.

3. Koffie
Naar verluid werd koffie ontdekt in Ethiopië. Wie dat ooit gedaan heeft, zijn wij voor eeuwig dankbaar. Waar zouden we zonder coffee in the morning?!

2. Cola
Met stip op één de meest populaire frisdrank.

  1. Water
    Tikkie verrassend. Water is weliswaar de beste dorstlesser, maar wel saai natuurlijk. Of is dat onze verwende westerse mening? Mja, waarschijnlijk wel. Water is levensbehoefte nummer één.

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!

Bron: CNN