Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit wist je nog niet over het scheren van je benen

Dit wist je nog niet over het scheren van je benen

Dit wist je nog niet over het scheren van je benen

Ben jij dit voorjaar al met blote benen naar buiten geweest? Het zal niet lang meer duren voor je eindelijk weer elke dag kunt flaneren in je lievelingsjurk. Dat betekent wel dat er resoluut korte metten gemaakt moet worden met het vachtje op je benen. Maar scheer jij je benen wel op de best mogelijke manier?

Scheerschuim is een must

Scheer jij je altijd even snel, rats-rats, in één moeite door met je shampoo of douchegel? Stop daar dan onmiddellijk mee. Zeep droogt je huid namelijk uit, waardoor je benen na net scheren stroef en droog zullen voelen. Scheerschuim, of zelfs conditioner, hydrateren je huid en zorgen dat het scheren makkelijk gaat en dat je met gladde beentjes de douche uit springt.

 Gij zult scrubben

Door je benen voor het scheren te scrubben, verwijder je je dode huidcellen. Zo gaat een scheermesje langer mee en kan je jouw benen makkelijker scheren. Heb je geen scrubcrème hebt? Was je benen dan voor het scheren goed met een spons of een washandje.

Eerst wassen, dan scheren

Het is het beste om eerst je andere doucherituelen -zoals haren wassen en gezicht wassen- uit te voeren, voor je aan het scheren begint. Door de hitte en de stoom van de douche gaan je poriën open staan en worden je beenhaartjes zachter. Je hoeft heus geen uren te weken onder de douche, je scheerbeurt uitstellen tot het allerlaatste is meer dan genoeg.

Rode bultjes?

Heb jij na het scheren last van rode bultjes op je benen? Dan heb je je waarschijnlijk iets te ruw afgedroogd. Probeer na het douchen je benen zachtjes droog te deppen met de zachtste handdoek die je kan vinden en blijf na het scheren uit de buurt van de spons of scrubcrème.

Laat de zomer nu maar komen!

Lees ook:

Bron: Women’s Health