Move over, puur, melk en wit! Vanaf nu hebben we een nieuwe favoriete chocoladesoort: roze.
Lees ook: Tony’s Chocolonely lanceert alwéér drie nieuwe repen
Roze chocola? Daar zal wel flink wat kleurstof in zitten, dachten we. Maar niets is minder waar: de chocola is volledig kleurstofvrij. Ook smaakstoffen en bessen komen er niet aan te pas. Hoe dan?
Ruby ruby ruby ruby
De nieuwe chocoladesoort heeft z’n kleur en smaak te danken aan de ‘ruby’-cacaoboon en is bedacht door het in Zwitserland gevestigde bedrijf Barry Callebaut. De smaak is lichtzurig en fruitig, en doet denken aan bessen.
Aan de roze chocola is een lang productieproces voorafgegaan: maar liefst 13 jaar werd aan de huidige kleur en smaak gewerkt in laboratoria in België en Frankrijk. Maar ja, dan heb je ook wat. De lancering was dinsdag in Shanghai.
what an exciting day it was, yesterday, when we launched #rubychocolate !⚡️ “Ruby Chocolate” by @BCgroupnewshttps://t.co/YWwWpZ7EiR pic.twitter.com/o1I95yJG1m
— Barry Callebaut (@BCgroupnews) 6 september 2017
#RubyChocolate satisfies a new consumer need found among #Millennials – an intense sensorial delight: https://t.co/GaAtGW92aH #Innovation pic.twitter.com/83Gzxdm66D
— Barry Callebaut (@BCgroupnews) 5 september 2017
Wanneer de chocola in Nederland verkocht wordt is nog onduidelijk, maar wij kunnen nu al niet meer wachten.
Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op één plek: Facebook.com/flairathome