Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít verrassende ingrediënt maakt je pancakes zo lekker luchtig

Dít verrassende ingrediënt maakt je pancakes zo lekker luchtig

Dít verrassende ingrediënt maakt je pancakes zo lekker luchtig

Pannenkoeken; we kunnen er nooit genoeg van krijgen. Van grootmoeders dikke pannenkoeken met spek en kaas, tot de Amerikaanse fluffy pancakes die je gelukkig ook steeds vaker in Nederlandse restaurants kunt bestellen. Wanneer je ze zelf wilt maken, is het echter wel verdraaid lastig om ze dik en toch luchtig tegelijkertijd te krijgen. Maar wij hebben daarvoor hét geheime ingrediënt!

Lees ook: Recept: exotische kokos pancakes

We gaan je niet vertellen dat je urenlang met je garde aan het kloppen moet slaan en we hebben het ook niet over het toevoegen van heel veel eieren. Nee, dit trucje is nog veganistisch en ontzettend gemakkelijk ook. Het is ietwat vreemd en als je het toepast zul je je wellicht een hoogleraar scheikunde voelen, want er komt flink wat bruisgevaar bij kijken. Maar geloof ons, het wérkt!

Goed, we zullen de spanning niet langer opbouwen. Wat hét ingrediënt is? We hebben het over een simpele eetlepel baking soda, oftewel bakpoeder. Wanneer je dit mengt met een scheut citroensap of appelciderazijn, gaat het bakpoeder gelijk heel erg bruisen. Door dit bruisende goedje toe te voegen aan je beslag, krijg je gegarandeerd heerlijke luchtige pannenkoeken!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Pure Wow, Lisa Goes Vegan, ELLE, Giphy