Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit land is verkozen tot mooiste land ter wereld

Dit land is verkozen tot mooiste land ter wereld

Dit land is verkozen tot mooiste land ter wereld

De vakantieperiode is nu toch echt voorbij, maar wil je voor de herfst alvast een trip boeken? Dan zou het een goed idee zijn om je te richten op Schotland; dit land is namelijk verkozen tot het mooiste ter wereld.

Lees ook: Tips: Zo houd je dat vakantiegevoel wat langer vast

Als je een vakantie wilt boeken naar de zon, weet je vaak al snel waar de reis naartoe moet. Maar waar ben je aan het beste adres als je het mooiste land ter wereld wilt bezoeken? Dat vroeg de Britse reisgidsenreeks Rough Guides zich ook af en dus schakelde het bedrijf haar lezers in. Uit het onderzoek kwam Schotland als beste uit de test, gevolgd door Canada en Nieuw-Zeeland.

Prachtige landschappen

Schotland heeft de titel als ‘mooiste land ter wereld’ onder meer te danken aan de vele ongerepte stranden, kastelen en diepe meren. ‘Schotland heeft iets dat bezoekers nergens anders ter wereld kunnen ervaren’, reageert Malcolm Roughead, algemeen directeur van VisitScotland. ‘Grote schoonheid betekent natuurlijk ook een grote verantwoordelijkheid en daarom roepen we zowel bezoekers als inwoners op om onze natuurlijke rijkdommen te beschermen en te behouden voor het nageslacht.’

Top 20

Benieuwd of jouw recente vakantiebestemming het heeft gehaald tot de top 20? Deze landen volgden de top 3 (respectievelijk) op: Italië, Zuid-Afrika, Indonesië, Engeland, IJsland, de Verenigde Staten, Wales, Slovenië, Mexico, India, Finland, Zwitserland, Peru, Noorwegen, Ierland, Kroatië en Vietnam.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: AD