Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit kun je ook doen met koffiefilters!

Dit kun je ook doen met koffiefilters!

Dit kun je ook doen met koffiefilters!

Sinds we (bijna) allemaal een Senseo in huis hebben, gebruiken we haast geen koffiefilters meer. Maar ze zijn ook heel handig voor andere klusjes. Niet weggooien, dus!

Vet deppen

Koffiefilters zijn ideaal omdat ze goed absorberen. Als je pizza drijft in het vet, kun je heel goed een koffiefilter gebruiken om het eraf te deppen. Omdat koffiefilters geen pluisjes achterlaten, zijn ze veel handiger dan keukenpapier. Ook te veel vet in je pan kun je er goed mee wegdeppen en hetzelfde geldt voor water.

Nagellak verwijderen

Ook hier geldt: geen pluisjes. Als je je nagellak eraf wilt halen met een watje, heb je vaak het probleem dat er kleine stukjes wat achterblijven. Met koffiefilters heb je hier geen last van.

Ramen lappen

Koffiefilters zijn heel goed te gebruiken bij de grote schoonmaak. Omdat ze water zo goed absorberen, laten ze geen lelijke druppels of strepen achter op het glas. Handige finishing touch.

Poetsen!

Je leren laarsjes (weer) laten glanzen? Gebruik koffiefilters en ze lijken als nieuw. Dat werkt trouwens ook bij het schoonmaken van de binnenkant van je auto. Haal ze (met een paar druppeltjes olijfolie) over je leren stoelen of je dashboard om stof en lelijke vlekken te verwijderen.

Filteren

Koffiefilters zijn niet alleen handig voor koffie, maar bijvoorbeeld ook voor versgeperste sinaasappelsap. Hiermee voorkom je dat er pulp of pitjes in je glas komen. Daarnaast werkt het als filter voor de wijn als de kurk in de fles terecht is gekomen.

Ben je gek van Instagramfilters? Je kunt een koffiefilter als real-life Instagramfilter gebruiken. Gewoon voor je lens houden.

Heb jij nog tips?

Lees ook: