Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít is waarom je altijd een bos bloemen op tafel zou moeten hebben staan

Dít is waarom je altijd een bos bloemen op tafel zou moeten hebben staan

Dít is waarom je altijd een bos bloemen op tafel zou moeten hebben staan

Een bos bloemen in huis staat lekker fleurig en het geeft gelijk een leuke sfeer in de woonkamer. Dit wist je natuurlijk al lang, maar wist je ook al dat een bos bloemen ook een hoop gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Dít is waarom je altijd een bos bloemen in huis zou moeten hebben staan.

Lagere bloeddruk

Uit een onderzoek is gebleken dat een bos bloemen voor een lagere bloeddruk kan zorgen. Voor dit onderzoek werden negentig patiënten die net een blindedarmoperatie achter de rug hadden in twee verschillende kamers geplaatst. De ene kamer was gevuld met planten en bloemen. In de andere kamer stonden die niet. Aan het einde van het onderzoek bleek dat de patiënten die in de kamer met de planten en bloemen waren een lagere bloeddruk hadden. Daarnaast hadden ze ook minder medicatie nodig en ze voelde zich minder angstig en vermoeid.

Voordelen voor patiënten

Onderzoekers van de Amerikaanse Kansas State Universiteit hebben ontdekt dat de patiënten in ziekenhuizen minder pijnmedicatie nodig hebben als ze in een kamer liggen met een bos bloemen. Geef ons ook maar zo’n bloemetje dan.

Lees ook
Life hack: Zo zorg je ervoor dat verse bloemen niet gaan hangen

Socialer, vrolijker en positiever

Naast dat de bloemen helpen met fysieke klachten, heeft een bos bloemen ook invloed op onze mentale gesteldheid. Onderzoekers van de Rutgers Universiteit in het Amerikaanse New Jersey hebben ontdekt dat bloemen ervoor zorgen dat mensen socialer en vrolijker worden en dat ze je over het algemeen positiever maken. Wie dus zo’n prachtige bos bloemen in huis heeft staan zal minder last hebben van depressie en angsten. Daarnaast zou een boeket fleurige bloemen de relatie met je huisgenoten verbeteren. Redenen genoeg om nu zo snel mogelijk naar de bloemist te gaan en daar prachtige bloemen uit te zoeken, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images