Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is hoe Instagram je geheugen kan verbeteren

Dit is hoe Instagram je geheugen kan verbeteren

Dit is hoe Instagram je geheugen kan verbeteren

Eerder deze week konden we je al vertellen dat sociale media ook goed voor je kan zijn en nu kunnen we daar weer een positieve eigenschap aan toevoegen. Door Instagram kun je, zo blijkt uit nieuw onderzoek, namelijk je geheugen verbeteren.

Lees ook: Bewezen: Sociale media kan wél gelukkig maken

Geheugentrainer

Goed nieuws voor iedereen die maar wat graag kiekjes deelt op Instagram. Van je eten, jezelf of de prachtige locatie waar je ook bent, vanaf nu is iedere foto waardevol.

Volgens een onderzoek dat onlangs gepubliceerd werd in Psychological Science is het namelijk zo dat het maken van foto’s (voor sociale media) je geheugen verbetert en je de gebeurtenis beter helpt te herinneren.

Fotograferen

Tijdens het onderzoek werden twee groepen mensen een museum ingestuurd. De ene met de telefoon en de ander zonder. De deelnemers die tijdens het museumbezoek foto’s hadden gemaakt, herinnerden zich veel meer van wat zijn gezien hadden. Hun herinneringen waren tot wel zeven procent beter dan die van de mensen die hun telefoon niet op zak hadden.

Wil jij de volgende keer dat je op een terrasje zit of door een mooie stad loopt, naar je telefoon grijpen, voel je dan niet bezwaard. Je bent gewoon je geheugen aan het trainen.

Bron: Dailymail | Beeld: iStockphoto