Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit eten zorgt ervoor dat je kind beter doorslaapt

Dit eten zorgt ervoor dat je kind beter doorslaapt

Dit eten zorgt ervoor dat je kind beter doorslaapt

Sommige mensen zijn gezegend met een kind dat vanaf de eerste week doorslaapt, andere ouders moeten wennen aan gebroken nachten. Slaapt jouw kind niet als een roosje door? Dan kun je dit proberen op te lossen door hem of haar vaker vis voor te schotelen.

Lees ook: Fantastisch! Verblijf met je kinderen in een Harry Potter appartement

Het is hartstikke gezond, zorgt ervoor dat je kind beter slaapt én zou ‘m ook nog eens slimmer maken: vis. Onderzoekers van de University of Pennsylvania analyseerden het voedingspatroon van 541 Chinese kinderen in de leeftijd van 9 tot 11 jaar. Hierbij werd ingezoomd op hoe vaak ze per week vis aten. Voor het onderzoek moesten de kinderen zelf een IQ-test afleggen en de ouders werd gevraagd naar de nachtrust van hun kind.

Hogere score IQ-test

De resultaten liegen er niet om: de kinderen die minstens één keer per week vis aten, scoorden 4,8 punten hoger op de IQ-test dan kinderen die (bijna) nooit vis voorgeschoteld kregen. Dit zou te maken hebben met de omega-3 vetzuren in vis. Nog een fijne bijkomstigheid: ze sliepen beter door.

Verder onderzoek

Het onderzoeksteam benadrukt wel dat er verder onderzoek nodig is; daarnaast is het (nog) niet bekend welke vissoort voor de voordelen zorgt. Maar het is het proberen waard, toch?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: JAN Magazine | Beeld: iStock