Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít is de snelste manier om een huishouddoekje te reinigen

Dít is de snelste manier om een huishouddoekje te reinigen

Dít is de snelste manier om een huishouddoekje te reinigen

Het huishouddoekje op het aanrecht is dé plek waar bacteriën zich thuisvoelen. Hoe krijg je het  schoon zónder het meteen te hoeven weggooien na gebruik? Met deze tip geven wij het verlossende antwoord. Bye bacillen!

Lees ook: Bewezen: stellen die samen schoonmaken, hebben vaker seks

Bacillenbron
Het antwoord op deze prangende vraag komt uit een verrassende hoek. Onderzoekers van de Universiteit van Florida ontdekten namelijk dat de magnetron de plek is waarin heel veel bacteriën het loodje leggen. Maar liefst 99 procent van alle huishoudbacteriën zouden in de magnetron doodgaan, en zelfs hardnekkige virussen overleven het apparaat niet.

Doeltreffend trucje
Goed. Hoe ontsmet je dus doeltreffend dat vaatdoekje? Houd het onder de kraan en maak het helemaal nat. Leg het daarna één tot twee minuten in de magnetron op vol vermogen, tot het is opgedroogd. Let er wel op dat het doekje echt goed nat is! Want er ligt bij deze truc brandgevaar op de loer. Blijf altijd in de buurt van de magnetron, zodat je het goed in de gaten kunt houden. Schuursponsjes die metaal bevatten, mogen absoluut niet in de magnetron.

Met deze life hack is je huishouddoekje binnen twee minuten weer brandschoon en klaar voor (her)gebruik. Een kind kan de was doen!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Margriet Beeld: Shutterstock