Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít is de functie van dat gekke vierkantje op de rugtas

Dít is de functie van dat gekke vierkantje op de rugtas

Thuis & wonen
Dít is de functie van dat gekke vierkantje op de rugtas

Je ziet het steeds vaker op de hippe rugtassen waar iedereen mee rondloopt tegenworodig: een vierkantje dat op de bovenkant van de klep vastgemaakt is. Het lijkt een trendy detail ter decoratie te zijn, wat er simpelweg gewoon leuk uitziet. Maar niets is minder waar. Het heeft van origine namelijk écht een reden!

Lees ook: 5 x de mooiste vegan modemerken op een rij

Lash tag
We zullen niet ontkennen dat wij het ook niet wisten. Maar het zit zo: het vierkantje met twee gaatjes erin heeft een naam: een zogenaamde ‘lash tag‘ – niet te verwarren met de hashtag natuurlijk. Hiermee wordt aangeduid dat je een veter door de twee gaatjes kunt rijgen, om zo bepaalde objecten aan je rugtas te kunnen binden. En dat is dus heel erg handig als je rugtas net te klein is om alles mee te nemen wat je nodig hebt.

Bergbeklimmen
In den beginne (we gaan er gelijk helemaal oubollig van praten, ha!) werd deze ‘lash tag‘ gebruikt door bergbeklimmers, en werd het voornamelijk gebruikt om klimgereedschap vast te binden aan de rugtas. Jamie Cormack is oprichter van rugtasmerk Herschell en vertelt: ‘Originally, it was designed to carry an ice ax. Now it’s a nod to the past, to pay homage to those old alpine bags that had these.’

Copyright: Insider

Hoe handig is dit? Nu moedigen we je écht niet aan om gelijk allerlei dingen aan je tas te hangen wanneer je naar kantoor gaat. Maar wanneer je tijdens een festival op blote voetjes wilt dansen zónder je schoenen kwijt te raken, kun je ze dus simpelweg aan deze ‘lash tag’ binden. Handig!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

 

Shoppen is altijd een goed idee