Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is de bizarre verklaring voor de verschillende paprikakleuren

Dit is de bizarre verklaring voor de verschillende paprikakleuren

Dit is de bizarre verklaring voor de verschillende paprikakleuren

Handjes in de lucht als de rode paprika ook jouw favoriet is. Op de Flair-redactie vinden we de rode paprika in ieder geval het allerlekkerst, en de groene juist ontzettend saai en smakeloos. Tot vanmorgen gingen wij ervan uit dat elke kleur paprika apart wordt gekweekt, maar niets blijkt minder waar te zijn. 

Lees ook: Lifehack: een paprika snijden doe je zo!

Ja, het klopt dat de verschillende kleuren anders smaken. De rode paprika is een stuk zoeter dan de groene, en de gele lijkt er wat smaak betreft een beetje tussenin te zitten. Toch namen we altijd aan dat deze kleuren speciaal zo werden geteeld. De paprika’s worden tenslotte ook apart in het groenteschap verkocht.

Maar wat blijkt? De kleur heeft te maken met de mate waarin de paprika gerijpt is. Oftewel: jouw rode paprika was eerst groen en daarna geel, voordat hij zijn rode kleur kreeg. En dat verklaart ook meteen de smaakintentie van de rode paprika. Deze is simpelweg beter gerijpt, waardoor-ie zoeter van smaak is.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

 Bron: Buzzfeed.