Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wauw: ‘Joker’-vibes in duistere eerste trailer van Disney’s live action-film over Cruella de Vil

Wauw: ‘Joker’-vibes in duistere eerste trailer van Disney’s live action-film over Cruella de Vil

Wauw: ‘Joker’-vibes in duistere eerste trailer van Disney’s live action-film over Cruella de Vil

De live action-versie van de Disney-klassieker ‘101 Dalmatiërs’ (1961) heeft eindelijk een trailer. De nieuwe film draait echter niet zo zeer om de lieve gevlekte hondjes, maar voornamelijk om dé schurk van het verhaal, Cruella De Vil, en heet simpelweg dan ook ‘Cruella’. De vrouw die verantwoordelijk is voor menig jeugdtrauma, is namelijk ook een nogal intrigerend karakter. De eerste beelden zijn duister en veelbelovend, maar doen wel sterk denken aan één van de grootste kaskrakers van de afgelopen jaren…

Metamorfose

Emma Stone onderging een metamorfose om het verhaal van Cruella te vertellen en ziet er indrukwekkend uit met haar zwart-witte coupe. Verwacht uitzinnige kapsels, dramatische outfits, een duivelse lach, mentaal hoge pieken en diepe dalen, en een fascinerende achtergrond, zo onthult de trailer.

Disney’s Joker?

Wij moesten direct denken aan de origin story van die ándere villain met een creepy lach en een op hol geslagen bovenkamer: de Joker, die in 2019 z’n eigen film kreeg en eindeloos volle zalen trok. Een rondje googelen maakt duidelijk dat wij allesbehalve de enigen zijn die die link legden. Ook Twitter gaat los met de vergelijking.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Cruella

In Cruella zien we hoe de gestoorde vrouw uit het zestig jaar oude origineel geworden is wie ze is. In het Londen van de jaren zeventig probeert Cruella, die dan nog Estella heet, door te breken als modeontwerper. Een soort Vivienne Westwood met een knipoog naar de punktijd. Wanneer Baroness von Hellman haar designs ziet, zorgt die ontmoeting ervoor dat Estella haar evil kant omarmt en zo de naam Cruella krijgt. “Ik besefte al vroeg dat ik de wereld anders zie dan alle anderen. Dat viel niet goed bij sommige mensen, maar ik ben niet voor iedereen. Ik denk dat ze altijd bang waren dat ik een… psycho was”, horen we Cruella in de trailer zeggen. Bijna twintig jaar later blijkt Cruella geen haar minder eng dan vroeger.

Lees ook
Vet gedaan: zó zien je favoriete Disney-prinsessen eruit als millennials

Wanneer kunnen we ‘m zien?

Cruella wordt een film om je op te verheugen. Een intrigerend verhaal, een geweldige rol voor Emma Stone (en let in de trailer ook even op de geweldige Emma Thompson), en adembenemende outfits en decors: we kunnen niet wachten. De Nederlandse première van de film staat gepland voor 26 mei 2021. Bekijk de duistere trailer in onderstaande video.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA, FilmTotaal | Beeld: Still