Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Disney bevestigt: live-action van ‘Rapunzel’ in aantocht

Disney bevestigt: live-action van ‘Rapunzel’ in aantocht

Thuis & wonen
Disney bevestigt: live-action van ‘Rapunzel’ in aantocht

Na de live-action remakes van The Lion King, Dombo, Aladdin, Assepoester, Sneeuwwitje – en ga zo maar door – vond Disney het tijd om weer een nieuw toe te voegen aan dit rijtje. Ook de klassieker Rapunzel zal in een nieuw jasje gestoken worden.

Rapunzel vertelt het verhaal over het meisje met de eindeloze lange lokken. En die gouden haren hebben helende krachten. Ze wordt door een oude heks opgesloten in een verborgen toren. Als ze achttien wordt wil Rapunzel graag de wijde wereld ontdekken, maar dat wordt haar streng verboden.

Lees ook: We kunnen niet wachten: Disney deelt nieuwe beelden live-action ‘Mulan’

Producenten

Volgens de DisInsider heeft Disney Ashleigh Powell, die eerder aan Disney’s De Notenkraker en de Vier Koninkrijken werkte, ingehuurd om het script te schrijven. De film wordt geproduceerd door Michael De Luca en Kristin Burr. Andere uitvoerende producenten die betrokken zijn bij de film zijn onder andere Zoe Kent die werkt aan de aankomende live-actie Lilo en Stitch voor Disney+ en Jessica Virtue, die net bezig is met het afronden van de nieuwe live-action van Mulan.

In de maak

Disney bevestigt dat het project al in de maak is. Of de remake hetzelfde verhaal zal vertellen als de animatiefilm uit 2010, of een andere weg in slag slagen, is voorlopig niet besloten. Toch hoeven de trouwe fans zich geen zorgen te maken: ook de nieuwe remake draait uiteraard rond de avonturen van Rapunzel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: Disney

Shoppen is altijd een goed idee