Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit zijn de dingen waar je baas sowieso op let

Dit zijn de dingen waar je baas sowieso op let

Dit zijn de dingen waar je baas sowieso op let

Als er één iemand is op wie je een goede indruk moet maken, dan is het je baas wel. En die indruk reikt verder dan alleen het sollicitatiegesprek: ook tijdens je werk moet je je van je beste kant laten zien. En dat doe je door rekening te houden met deze vier dingen!

1. Hoe efficiënt je werkt

Het is een harde waarheid, maar time is money – zeker in de bedrijfswereld. Plan je belangrijkste taken van de dag daarom ’s ochtends in en hou die surfsessies naar kattenfilmpjes voor ’s avonds na het werk. Jammer, maar helaas.

2. Wat je allemaal uitspookt op je laptop

Of op je tablet, of op je telefoon. Druk aan het typen zijn geeft een goede indruk, maar niet als je baas ontdekt dat je eigenlijk op Facebook zit te roddelen tegen vriendin A over vriendin B. Eh… betrapt.

baas

copyright: giphy

 3. Wanneer je aankomt – en vertrekt

In sommige banen is het erg belangrijk om stipt op je werk aan te komen en te vertrekken: respecteer dat en laat meteen iets weten als je later bent. Mag je zelf je uren indelen? Dan kan 10 minuutjes eerder vertrekken écht geen kwaad – zolang je werk voor die dag af is, uiteraard.

4. Hoe je in de groep ligt

Teamwork is key, maar de dagelijkse omgang met je collega’s ook. Brul je over iedereen heen of blijf je juist stilletjes achter je bureau zitten? Kun je goed met iedereen overweg of irriteer je je collega’s mateloos? Hoe goed je prestaties ook mogen zijn: je moet ook aangenaam zijn om mee samen te werken.

 

Lees ook:

Bron: flair.be