Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dilemma: ‘Mijn zoon heeft alleen maar oog voor Snapchat’

Dilemma: ‘Mijn zoon heeft alleen maar oog voor Snapchat’

Thuis & wonen
Dilemma: ‘Mijn zoon heeft alleen maar oog voor Snapchat’

Iedere week plaatsen wij een dilemma op Facebook, omdat we erg benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde stellingen denken. De vraagstukken gaan over persoonlijke situaties van lezeressen, die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij het maken van een beslissing. Deze week komt het dilemma van de 37-jarige Marleen, die merkt dat haar zoon alleen nog maar oog voor Snapchat heeft en nooit meer buitenspeelt. Wat zouden in deze situatie doen?

Lees ook: Dilemma: ‘Man op de crèche?’

Wendy: Uhm hij is 12 dus jij bent “de baas” gewoon n maximum tijd stellen en dan zn foon inleveren….dan “moet” hij wel andere dingen gaan doen? Ms meer proberen samen te doen? Een hobby zoeken die hy leuk vind? Mobiels schijnen net zo verslavend te zijn als drugs in de hersens zeker bij jonge kinderen…suc6!

Mandy: Tijden invoeren wanneer hij wel/niet op zijn telefoon mag. Bijvoorbeeld na het eten niet meer. Volgens mij ook grotendeels pubergedrag. Niks willen en maar bankhangen.

Priscilla: Heel simpel, hij is 12!! Telefoon inleveren en alleen gebruiken wanneer nodig. Wij hebben het ook gered zonder mobiel toen we 12 waren?

Monja: Ik zou afspraken maken wanneer hij op zijn telefoon mag. In de tijd dat hij niet op zijn telefoon mag kan/ moet hij andere dingen gaan doen.

Wendy: Fase! Laat los! Hoe meer jij er mee bezig bent hoe meer ze zich verzetten.. komt vanzelf wel weer goed.. en hier is de regel geen foons mee naar boven.. goede nachtrust is belangrijk en de rest komt vast goed..

Jill: Bij ons was het vroeger simpel. Na een bepaalde tijd ging de pc niet meer aan en gingen we maar iets anders doen. Vrij simpel dus.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

 

Shoppen is altijd een goed idee