Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dilemma: ‘Mag ik namens mijn nichtje ingaan tegen haar man?’

Dilemma: ‘Mag ik namens mijn nichtje ingaan tegen haar man?’

Dilemma: ‘Mag ik namens mijn nichtje ingaan tegen haar man?’

Iedere week plaatsen wij een dilemma op Facebook, omdat we erg benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde stellingen denken. De vraagstukken gaan over persoonlijke situaties van lezeressen, die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij het maken van een beslissing. Deze week gaat komt het dilemma van de 34-jarige Simone, die zich afvraagt of ze tegen de man van haar nichtje mag ingaan. Wat zou jij doen in deze situatie?

Lees ook: Dilemma: Poets je het best je tanden voor of na het ontbijt?

Hieronder een greep uit jullie reacties:

Jeanine: Niet doen!, Hiermee geef je hem een extra manier om er voor te zorgen dat zij geen contact met jou (en wellicht de hele familie) mag hebben. Het enige wat je kunt doen is je nichtje helpen om weerbaarder te maken. Ze zal echt zelf de stap moeten maken om tegen hem in te gaan. Wat je verder kunt doen is zoveel mogelijk de lijntjes open te houden. Blijf haar bellen, appen en bied bijvoorbeeld aan om haar te halen/brengen naar familie feesten als hij iets anders wil doen.

Simie: Ooeeii ik zou dat maar niet doen. Nooit bemoeien in een relatie. Tenzij je nicht je dat echt vraagt. Verder vind ik het vreselijk dat die man zo is. Ik snap zulke egoïstische mannen niet. Je nichtje moet echt weerbaarder worden om tegen hem in te gaan. Want vaak bij dit soort relaties begint het zo met een verjaardag missen. Daarna worden het steeds meer gemiste familie bezoekjes en telefoontjes. Zo een man moet gelijk op zijn plek gezet worden. Maar dat moet je nichtje zelf doen. Ik wens jullie heel veel sterkte.

Vivian: Ik lees dat je het er heel moeilijk mee hebt. Een gesprek aangaan over wat het met jou doet en hoe jij het beleefd kan hem bewust laten worden van wat hij teweegbrengt op deze manier. Ik adviseer je sterk om het gesprek vanuit je zelf te doen en niet voor je nichtje te praten. Als je ervoor kiest om een gesprek aan te gaan, spreek dan vanuit je gevoel en vertel hem niet wat hij volgens jou moet doen of veranderen. Hou het open en strooi niet met verwijten, want dat zorgt gelijk voor weerstand. Heel veel succes met deze situatie.

Ingrid: Nee! Zie je haar dadelijk ook niet meer. Ze is volwassen, dit moet ze zelf doen of er zelf hulp bij vragen.

Richelle: Ik zou me er niet mee bemoeien, ze zal voor zichzelf moeten opkomen anders verandert er niks tussen hun. Maar hoogstwaarschijnlijk wel tussen je nicht en jou.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome