Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dilemma: ‘Ik wil niet samenwonen’

Dilemma: ‘Ik wil niet samenwonen’

Dilemma: ‘Ik wil niet samenwonen’

Iedere week plaatsen wij een dilemma op Facebook, omdat we erg benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde stellingen denken. De vraagstukken gaan over persoonlijke situaties van lezeressen, die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij het maken van een beslissing. Deze week komt het dilemma van de 28-jarige Heleen. Ze wil niet samenwonen met haar vriend. Wij verzamelden jullie meningen over dit onderwerp, en die kun je hieronder lezen. Wat zou jij doen?

Lees ook: Dilemma: ‘Man op de crèche?’

Loes: Als je samenwoont hoef je ook niet voortdurend met iemand samen te zijn. Mijn man en ik hebben beide ook tijd voor onszelf nodig en trekken ons dan bewust terug in een andere ruimte (hobbykamer, computerkamer o.i.d.) Ik zou er in ieder geval eerlijk over zijn. Het is niet fair tegenover je vriend om het maar door te laten kabbelen terwijl jullie wensen misschien te ver uit elkaar liggen.

Renate: En als je nou, telkens een dagje langer blijft bij elkaar. Het langzaam opbouwt, is dat een idee? Of wel samenwonen, maar je houdt jouw of zijn huis wel erbij. Zodat je soms kan vluchten. (Het kan trouwens fiscaal aantrekkelijk zijn om beide huizen aan te houden)

Maritza: 4 jaar al samen en dan nu pas dit gevoel hebben? Of je dènkt dat t benauwend is. Samen en toch je eigen ding. Moet lukken. Veel kan naast elkaar. Gezinsleven én je eigen ding kan ook. Questie van organiseren en communiceren…

Jacolien: Eerlijk zijn! Stage lopen en dan toch uiteindelijk tot conclusie komen dat je niet wilt kan voor ander moeilijk te begrijpen zijn. En je weet maar nooit…of tijdje denk mss anders..maar tis een kwestie van eerlijk zijn naar hem en naar jezelf!!!

Bianca: Dit had je aan het begin van jullie relatie moeten aangeven….In de meeste gevallen is dat ook een volgende stap….Kan mij voorstellen dat jij hem straks erg kwetst hiermee….

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

 

Shoppen is altijd een goed idee