Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze vijf wijnhacks moet iedere wijnliefhebber écht kennen

Deze vijf wijnhacks moet iedere wijnliefhebber écht kennen

Deze vijf wijnhacks moet iedere wijnliefhebber écht kennen

Hou jij wel van een glaasje wit, rood of rosé en mis jij nooit of te nimmer de vrijmibo? Lees dan snel onderstaande hacks, want hiermee kun je het drinken van jouw favoriete wijn een originele twist geven.

Lees ook: Oranje boven: tegenwoordig kun je wijn ook in deze kleur krijgen

Maak er eens ijsblokjes van
Als je graag ijsblokjes in je wijn doet, kun je deze van een lekker smaakje voorzien. In plaats van gewoon water in blokjes in te vriezen, kun je net zo goed wijn invriezen. Dit heeft zo’n 48 uur in het vriesvak nodig, waarna je kunt genieten van je homemade wijn-ijsblokjes!

Kurk in de fles
Niets zo vervelend als een kurk die tijdens het openmaken van de wijn afbreekt, waardoor er stukjes in de fles belanden. Want hoe krijg je die eruit? Het is simpeler dan je denkt. Giet de wijn door een koffiefilter in een andere fles! Zo filter je heel gemakkelijk de kurk eruit.

Langer houdbaar
Wist je dat je wijn langer kunt bewaren, wanneer je de fles op z’n kant neerlegt? De kurk blijft dan vochtiger, waardoor de wijn langer houdbaar is. Daar zijn die hippe wijnrekjes dus voor!

Geknoeid?
Heb je een iets té gezellige avond gehad en per ongeluk rode wijn geknoeid? Die vlekken zijn hardnekkig, maar kunnen wel verwijderd worden. Dep de wijn af met een handdoek, strooi er een beetje zout op en laat het een uurtje liggen. Hierna kun je in de weer gaan met een sopje met veel warm water, en als het goed is verdwijnt die vlek als sneeuw voor de zon!

Slushpuppy met een upgrade
Ken je de slushpuppy nog? Dit drankje kun je dus ook met wijn maken! Doe wijn, fruit en ijsblokjes in een sterke blender, en mix het geheel tot het de juiste substantie heeft. Zo simpel is het. Een ding is zeker: je scoort er sowieso punten mee op je eerstvolgende feestje.

Cheers!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: GVA. Beeld: Sanoma Beeldbank, Giphy