Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze toeristische steden kun je in 2018 beter vermijden

Deze toeristische steden kun je in 2018 beter vermijden

Deze toeristische steden kun je in 2018 beter vermijden

Als je het nog niet gedaan hebt, is dit het moment om het te doen: je reisjes voor 2018 plannen. Wegdromen bij tropische oorden en bruisende steden, uitkijken naar een paar dagen ultiem genieten en ontspannen op een bestemming weg van huis. Wat wil je nog meer?

Lees ook: DROOMBAAN: dit bedrijf betaalt je om wijntjes te drinken en de wereld rond te reizen

Als je voor de rust gaat, zijn er volgens World Travel and Tourism Council een paar steden die je beter kunt vermijden. Op sommige plekken wemelt het namelijk van de toeristen en moet je uren in de rij staan om een glimp op te kunnen vangen van een toeristische trekpleister. En dat wil je waarschijnlijk liever niet.

Halt

Uit het rapport van de organisatie blijkt dat je Amsterdam, Dubrovnik, Kuala Lumpur, Macau, Rome, Venetië en Warschau beter van je 2018-lijstje kunt schrappen. ‘Sommige bestemmingen worstelen met het zoeken naar een evenwicht tussen de behoeften van de lokale middenstand, de plaatselijke bevolking en de toeristen’, wordt er in het rapport geschreven. WTTC roept de steden zelfs op om de toeristenstroom een halt toe te roepen ‘voor er onherroepelijke schade wordt toegebracht’.

Laat jij je erdoor tegenhouden?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: GVA | Beeld: iStock