Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze pastasoort kun je beter niet in water koken

Déze pastasoort kun je beter niet in water koken

Déze pastasoort kun je beter niet in water koken

Normaal gesproken kook je pasta in een grote pan met water. Maar wist je dat deze manier niet voor alle soorten pasta het beste is? Er is namelijk één pastasoort die je beter kunt garen en daar komt geen water aan te pas. 

Pasta zonder water

Zoals je weet kook je de meeste pastasoorten gaar in kokend water. Maar ken je ook de pasta genaamd gnocchi? Deze pasta hoef je niet altijd te koken. Als je gnocchi kookt, wordt deze pasta heerlijk zacht, maar ook een beetje plakkerig. Gnocchi kun je daarom ook op een andere manier klaarmaken.

In de pan bakken

Gnocchi kun je beter gaar bakken volgens foodexperts van 24Kitchen. Hierbij is gnocchi een uitzondering op alle andere pastasoorten. Gnocchi bak je gewoon in een pan. Je bakt ze met een beetje olie aan beide kanten goudbruin. Hierdoor zullen ze een stuk minder plakkerig zijn, dan wanneer je ze in water kookt. Ook zullen ze door het bakken heerlijk knapperig van buiten zijn en vanbinnen nog zacht zijn.

Ook in de Airfryer

Bezit je een Airfryer? Ook hiermee kun je gnocchi garen. Hiervoor meng je de pasta met een beetje olijfolie en bak je ze een kwartje op 200 graden. Als de gnocchi mooi goudbruin geworden is, zijn ze klaar om te eten.

Lees ook
Raar maar waar: een beetje van dit dagelijkse drankje maakt je pastasaus nóg lekkerder

Verschillende pasta’s

Met alle andere pastasoorten is dit absoluut geen optie. Die blijven namelijk hard als je ze zou gaan bakken. Het verschil zit hem in de basis van de pasta. Gnocchi is namelijk gemaakt van aardappel. ‘Gewone’ pasta is gebaseerd op een speciaal pastameel. De ingrediënten reageren anders op heet water en daarom kun je gnocchi ook bakken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.
Bron: Libelle | Beeld: Getty Images