Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Traktatietip: eetbare glazen

Traktatietip: eetbare glazen

Thuis & wonen
Traktatietip: eetbare glazen

Op zoek naar iets bijzonders voor een feestje of traktatie? Maak dan eens deze eetbare glazen! Ze zien er vrolijk uit, zijn onbreekbaar en na gebruik eet je ze gewoon op.

Dit heb je nodig

  • 170 jellypoeder in een kleur naar keuze
  • 50 g gelatinepoeder
  • 300 ml kokend water
  • 2 plastic bekertjes of bakjes in verschillende maten

Zo maak je het

Voeg het jellypoeder en de gelatinepoeder bij elkaar, giet het kokende water erbij en roer goed door. Vul een grote beker tot 2/3 met de substantie. Doe water in een kleiner bekertje en druk deze in de gelatine. Leg er iets zwaars op, om de beker goed naar beneden te houden. Zet in de koelkast en laat 3 uur opstijven. Verwijder de bekers, vul met snoepjes of frisdrank en klaar!

Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze eenvoudig bij Albert Heijn! Andere kleuren jellypoeder zijn bijvoorbeeld te koop bij de toko.

Meer traktatietips:

 

Shoppen is altijd een goed idee