Cheesecake is op zich al hemels, maar voeg daar nog eens witte chocolade aan toe en je hebt – zo zouden onze zuiderburen zeggen – een bommeke van formaat.
Dit heb je nodig voor een cheesecake met witte chocolade
250 g speculaas
60 g boter (+ wat extra)
3 eieren
1 eidooier
150 g fijne suiker
200 g ricotta
3 onbehandelde citroenen
100 ml zure room
1 el maïszetmeel
175 g witte chocolade
90 g poedersuiker
witte chocoladeschilfers
springvorm 24 cm diameter
Zo maak je deze cheesecake met witte chocolade
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en beboter de springvorm.
2. Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Meng de speculaas met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
3. Rasp de schil van 1 citroen en pers alle citroenen uit.
4. Klop de eieren met de dooier en de fijne suiker wit-schuimig.
5. Meng met de ricotta, de geraspte citroenschil en het citroensap.
6. Spatel er de room en het maïszetmeel door. Giet op de speculaasbodem en bak 1 uur in de oven. Laat afkoelen en bewaar 12 uur in de koelkast.
7. Smelt de chocolade au bain marie. Roer er de poedersuiker door en eventueel wat water tot je een glad glazuur krijgt. Giet over de taart in de vorm en strijk glad. Zet nog 4 uur in de koelkast.
8. Ontvorm en decoreer met chocoladeschilfers.
Enjoy!
Bron: libelle-lekker.be
Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer lekkere cheesecakerecepten? Lees dan ook: