Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze bloemen staan het langst

Deze bloemen staan het langst

Thuis & wonen
Deze bloemen staan het langst

Heerlijk om op deze zonnige lentedagen je huis op te fleuren met mooie bloemen. Zo zonde alleen dat ze soms na een paar dagen al verwelkt in de vaas hangen. Van de volgende bloemen kun je langer genieten.

Lees ook: HANDIG: zo blijven katten uit de kamerplanten

De ene bloem staat nu eenmaal net iets langer dan de ander. Wil je langer van je boeket genieten, kies dan voor chrysanten. Ze waren misschien wat oubollig maar zijn tegenwoordig in allerlei vormen en kleuren te verkrijgen. Ze blijven wel drie weken goed. Om ze nog langer goed te houden koop je chrysanten met een lange steel, waar je om de paar dagen een klein stukje af snijdt.

De anjer is ook een sterke snijbloem. Deze staat net als de chrysant makkelijk drie tot vier weken mooi in de vaas. Het enige wat je moet doen is zorgen dat het water schoon blijft en het regelmatig vervangen. Voordeel aan de anjer, hij ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een mooi prijsje.

Misschien ken je de aronskelk als kamerplant, maar ook als snijbloem doet ‘ie het fantastisch. Deze bloem zie je het vaakst in het wit en wordt veel in boeketten gebruikt. Met de juiste verzorging blijft de calla, zoals hij ook wel heet, zeker twee weken staan.

Tot slot nog wat tips om zo lang mogelijk van je bloemen te genieten:
Tip nummer één, die je vast al kent, is het schuin afsnijden van de bloemen. Als je de bloemen schuin afsnijdt, vergroot je het oppervlakte waarmee ze water opnemen. Let er op dat je dit doet met een scherp mesje. Een schaar of bot mesje deukt de steel namelijk in.

De tweede tip is ervoor te zorgen dat het water schoon en vers blijft. Haal gevallen blaadjes zo snel mogelijk weer uit het water. In het water kunnen ze gaan rotten en dat doet je bloemen vanzelfsprekend weinig goeds. Ververs het water ook regelmatig, zo’n beetje om de dag.

Wanneer je de bloemen gekocht hebt, zorg dan dat ze zo snel mogelijk in de vaas staan en zorg vooral ook dat deze goed schoon is. Je kunt ‘m het beste schoonmaken met biologisch afwasmiddel.

Sta je binnenkort in de bloemenwinkel en ben je je boeket aan het samenstellen, let er dan op dat je geen roze met tulpen combineert. Deze twee bloemen kunnen elkaar niet verdragen.

Bron: Pure Wow

Shoppen is altijd een goed idee