Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze 2 regels bestaan eigenlijk helemaal niet bij Monopoly

Déze 2 regels bestaan eigenlijk helemaal niet bij Monopoly

Déze 2 regels bestaan eigenlijk helemaal niet bij Monopoly

Monopoly: het gezelligste spel dat altijd uren duurt. Maar wist je dat het geen uren hoeft te duren? We hebben zelf namelijk twee regels bedacht die eigenlijk helemaal niet bestaan. Door deze regels duurt het spel een stuk langer. 

De pot bestaat helemaal niet

Grote kans dat je altijd het idee had dat wanneer je op ‘Vrij Parkeren’ belandde al het geld in ‘de pot’ lag zomaar kreeg. Volgens de makers bestaat er helemaal geen pot. De persoon die het meeste geluk heeft krijgt ineens een bak geld. Dit is niet waar het spel om draait. Hierdoor duurt het spel ook veel langer. Het doel van het spel is dat iedereen behalve de winnaar failliet gaat.

Lees ook
10x de allerleukste spelletjes voor het najaar

Straten kopen

Ook kopen we straten en stations op een andere manier. We hebben namelijk zelf een regel bedacht: zodra je op een straat kwam en deze vrij was, mocht je deze kopen. Wilde je de straat niet of had je te weinig geld, dan bleef de straat onverkocht en ging het spel gewoon verder. Maar dit is niet zoals het spel werkt. Als iemand de straat niet wilt kopen, dan móet de straat door de bankier geveild worden. De hoogste bieder mag de straat dan kopen. Het bieden begint vanaf 10 euro. Op deze manier gaat het spel een stuk sneller en moet je meer tactische keuzes maken. Zodra je deze twee regels toepast zul je merken dat Monopoly niet meer zo lang hoeft te duren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images