Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Handig om te weten: deze 8 dingen kun je gewoon in de vaatwasser doen

Handig om te weten: deze 8 dingen kun je gewoon in de vaatwasser doen

Handig om te weten: deze 8 dingen kun je gewoon in de vaatwasser doen

Een vaatwasser is écht een musthave in huis. Een vaatwasser is een uitkomst na een uitgebreid diner of borrel en zelf afwassen is verleden tijd. Maar wist je dat je veel meer dingen in de vaatwasser kan doen dan alleen je servies en bestek?

1. Plastic speelgoed

Speelgoed van de kinderen ligt altijd overal en nergens. Je kinderen spelen er bijna elke dag mee, zowel binnen als buiten. Hoog tijd dus om je speelgoed eens schoon te maken. Plastic speelgoed, zoals Lego of Duplo blokjes, kun je prima in de vaatwasser doen.

2. Deksel van de prullenbak

Heb je een kleine prullenbak met een losse deksel? Deksels van prullenbakken zijn altijd behoorlijk smerig, maar kunnen ook prima in de afwasmachine gewassen worden. Zo is je deksel weer lekker fris.

3. Scheermesjes

Na een aantal scheerbeurten kunnen er behoorlijk wat bacteriën op een scheermesje zitten. Best wel vies eigenlijk! Ook een scheermesje kan makkelijk in de vaatwasser worden schoongemaakt.

4. Afwasborstel en sponsjes

Sommige pannen en potten was je liever met de hand af met een sponsje of afwasborstel. Maar er kunnen na een paar poetsbeurten wel duizenden bacteriën in je sponsjes en afwasborstels zitten. Hoog tijd om deze schoonmaakartikelen in de afwasmachine te gooien.

5. Stoffer en blik

Een stoffer en blik zijn onwijs handig om te hebben in huis, maar vaak worden ze snel vies. Ook hier is de vaatwasser dé oplossing voor een vieze stoffer en blik.

6. Glazen lampenkappen

Glazen lampenkappen vangen behoorlijk wat stof. Je kunt er elke week met je Swiffer of een doekje langsgaan. Maar je kunt jezelf behoorlijk wat tijd besparen door de lampenkappen eens in de zoveel tijd gewoon in de afwasmachine te zetten.

7. Douchekop

Dit zou je misschien niet denken, maar de douchekop is ook iets wat je gewoon in de afwasmachine kan doen. Doe wat glansspoelmiddel in de afwasmachine en je douchekop gaat weer blinken!

8. Mondstuk stofzuiger

Het mondstuk van je stofzuiger kan soms ook wel een opfrisbeurt gebruiken. Hoppa, in de vaatwasser ermee en je stofzuigeropzetstuk is weer schoon.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images