Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Très excitant! Deel 2 van ‘Lupin’ seizoen 1 is onderweg en dít kun je verwachten

Très excitant! Deel 2 van ‘Lupin’ seizoen 1 is onderweg en dít kun je verwachten

Très excitant! Deel 2 van ‘Lupin’ seizoen 1 is onderweg en dít kun je verwachten

Komende zomer kunnen we weer genieten van de avonturen van Assane Diop (Omar Sy). Dan staat namelijk deel 2 van het eerste seizoen van ‘Lupin’ online, dat pal na het verschijnen van ‘partie 1’ al het grootste Franse Netflix-succes ooit bleek. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van het bloedstollende vervolg op de immens populaire serie?

Dood van vader wreken

Lupin nog niet gezien? Ten eerste, waar wacht je nog op? Maar hierbij een korte inleiding – uiteraard is doorlezen op eigen risico. Assane heeft geen makkelijke tijd achter de rug, nadat zijn vader op zijn 14e vals werd beschuldigd van diefstal, in de cel belande en toen ook nog eens kwam te overlijden. Er mag inmiddels dan misschien wel 25 jaar zijn verstreken: Assane wil wraak. En daar komt de titel van deze show om de hoek. Diop besluit om het boek Arsène Lupin, gentleman-inbreker als inspiratie te gebruiken.

‘Lupin’ Deel 2

Hij breekt in bij het Louvre om de halsketting die zijn vader het leven kostte, terug te stelen en zo de waarheid boven tafel te krijgen. Maar Pellegrini, eigenaar van het peperdure juweel, wil dat uiteraard kost wat het kost voorkomen. De achtervolging op Diop wordt ingezet, met de ontvoering van zoon Raoul tot gevolg.

Niet langer zoeken

Deel 2 begint dan ook allesbehalve traag met bijvoorbeeld flashbacks, maar meteen met actie, bewijst ook de twee weken gleden eerste teaser van het vervolg. “Als we Diop’s zoon hebben, hoeven we hem niet te zoeken. Die jongen wordt ons lokaas”, is te horen. Diop waarschuwt ze: “Als je aan mijn zoon komt, maak ik je af”. Kortom: Assane zal alles op alles zetten om zijn zoon terug te krijgen, terwijl de andere partij de meesterdief natuurlijk maar wat graag te pakken krijgt. Dat wordt weer op het puntje van je stoel bingen!

Lees ook
Op zoek naar een nieuwe serie? Dit zijn nu de 10 populairste op Netflix

Aftellen tot de zomer

In de zomer kunnen we ons opmaken voor het vervolg op de vijf afleveringen van deel twee. De grote vraag is echter nu al: houdt het daarmee op, of komt er ook nog een tweede seizoen? Nou, niks is nog zeker, maar als we maker George Kay mogen geloven, wel. Dat verklapte hij onlangs in gesprek met Radio Times. En ja, dat zou dus een combinatie kunnen worden tussen Lupin en Sherlock Holmes. “Er zijn discussies geweest. Er zijn enkele ideeën die ik heb die daar om draaien, die ik echt wil onderzoeken.’ Très excitant, dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Still