Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dìt is de reden waarom de tijd op je wasmachine nooit klopt

Dìt is de reden waarom de tijd op je wasmachine nooit klopt

Dìt is de reden waarom de tijd op je wasmachine nooit klopt

Je kent het wel… Nog even een kort wasje draaien voor je weg moet, die vervolgens nog een kwartier langer aan het draaien is dan dat de wasmachine had aangegeven. Er klopt helaas nooit iets van de tijd op de wasmachine.

TROMGEROFFEL… het heeft te maken met je wasmiddel.

De tijd op de wasmachine

Bij het wassen van kleding moet je altijd rekening houden met extra tijd. Dat een wasje altijd langer duurt heeft te maken met zeepresten. ‘Een wasmachine is juist heel slim’, vertelt Manon Dohman, director consumer service bij Miele aan Bureau Kijk in de Vegte op NPO Radio 2. In het apparaat zitten allerlei sensoren, aan het einde van het wasprogramma meten een paar van deze sensoren hoeveel zeepresten er in het water zijn overgebleven. Bij te veel zeepresten, spoelt de wasmachine nog een paar extra om de zeep uit de was te krijgen. Dus kunnen we stellen dat hoe meer wasmiddel je erin gooit, hoe langer een wasje duurt.

Slimme wasmachine

Eigenlijk moeten we onze wasmachine dankbaar zijn, want bij te veel wasmiddel of wasverzachter die in de was blijft zitten gaat de was juist weer stinken. Wie denkt dat je was bij veel zeepsop nog lekkerder gaat ruiken heeft het mis. Te veel zeepsop kan je was naar natte hond laten stinken. Gelukkig is de wasmachine zo slim om dat te voorkomen, dan maar even 5 minuten extra wachten.

Lees ook
Kun je de deur van de wasmachine beter open of dicht laten als je niet gebruikt?

Wasmiddel dosering

De conclusie van de langere wastijd is dus dat het ligt aan je eigen wasmiddel dosering. Eigen schuld, dikke bult. Naast dat je kleding niet lekkerder gaat ruiken bij te veel wasmiddel, is het ook niet goed voor de wasmachine volgens Dohman. Hij gaat er sneller kapot van. Houd je daarom aan de aanbevolen hoeveelheid die op de verpakking van je wasmiddel staat en mocht je willen dat alles extra lekker ruikt? Gebruik dan eens wasparfum.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images