Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De papieren telefoongids verschijnt dit jaar voor het allerlaatst

De papieren telefoongids verschijnt dit jaar voor het allerlaatst

De papieren telefoongids verschijnt dit jaar voor het allerlaatst

Hoewel die in vele huishoudens waarschijnlijk onder een dikke laag stof ligt, wordt de papieren telefoongids na honderdveertig jaar nog steeds uitgebracht. Maar aan alles komt een eind en dus is is ook het einde voor het dikke telefoonboek in zicht. Dit jaar zal de gids namelijk voor het allerlaatst worden uitgebracht. 

Lees ook: Ouderen stuntelen met het maken van een selfie

Eerlijk is eerlijk: er zijn nog maar weinig mensen die een vaste telefoonlijn gebruiken, laat staan dat ze met regelmaat de papieren telefoongids openslaan. Velen vinden de gids anno 2018 dan ook pure milieuvervuiling. ‘Mensen zeggen tegen ons: wat moet ik met dat dikke boek? Of ze bellen en stellen: hou op met hiervoor bos te kappen’, vertelt DTG-directeur Erik Wiechers.

Ouderen

Uit een recentelijk onderzoek is dan ook gebleken dat slechts twee procent van de bevolking de gids onmisbaar vindt en het vooral ouderen zijn die de gids nog regelmatig gebruiken. Voor hen is dan ook een gepaste oplossing bedacht. Uitgever DTG wil deze ouderen een speciale cursus aanbieden, zodat ook zij voortaan via de website een telefoonnummer kunnen opzoeken.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Nu.nl Beeld: ANP