Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De avolatte: koffie drinken uit een avocado

De avolatte: koffie drinken uit een avocado

De avolatte: koffie drinken uit een avocado

Hipster-food just took on a whole new level… De avocado is hotter dan hot en geloof het of niet, er is wéér een nieuwe trend met de groene vrucht ontstaan. De zogenaamde ‘avolatte’ lijkt nu het internet over te nemen.

Lees ook
Opblaasflamingo, move over! Op dit avocadoluchtbed wil je ronddobberen deze zomer

Gekke Aussies
De avolatte is niets meer dan een latte, geserveerd in een avocado. In de koffie zelf zit dus geen avocado. De bijzondere serveerwijze is bedacht in het Truman Café in Melbourne, Australië, en wordt inmiddels volop uitgeprobeerd, zoals te zien is op sociale media, waar de hashtag #avolatte al flink gebruikt wordt.

Do it yourself
Zelf een avolatte maken? Easy! Zo doe je het: snijd een avocado doormidden. Hol ‘m uit, doe met de binnenkant wat je wilt (wat dacht je van bijvoorbeeld een sneetje avocado-toast?), en giet een espressoshot in de uitgeholde schil. Top ‘m af met melkschuim – het liefst natuurlijk met een mooi figuurtje.

Doe mij maar een wijntje
Niet zo dol op koffie? Ga dan voor een ‘avovino’, zoals deze lolbroek op Instagram, die overduidelijk de draak steekt met de opmerkelijke nieuwe koffietrend.

Voor ieder wat wils
Ook optioneel: de ‘appaccino’ (een uitgeholde appel met cappuccino), bedacht door deze bezoekster van het Truman Café. De barrista’s konden wel lachen om haar nieuwe variant en maakten er zelfs een wedstrijdje van. Wat volgde was – speciaal voor de theedrinkers – de ‘Cutea’, een uitgeholde komkommer met thee. Bést lollig, vinden wij.

{ IT JUST DOESN’T END }

Een bericht gedeeld door Lisa Jane (@yummymummypodcast) op

Welke variant ga jij het uitproberen?